Waterschap Groot Salland

Geen waterprobleem door droogte bij Groot Salland

Laatste wijziging: 13 juli 2010

Ondanks de droogte staan de waterpeilen in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland er goed bij en constateert het waterschap op dit moment geen problemen. Groot Salland stelt vooralsnog dan ook geen verbod in op het onttrekken van oppervlaktewater (beregeningsverbod).

De reden dat de sloten, weteringen en kanalen in het waterschapsgebied goed op peil kunnen worden gehouden, ligt in het feit dat de belangrijke aanvoerbronnen van water, de IJssel, de Vecht en het IJsselmeer, nog steeds voldoende water aanvoeren. Daarnaast heeft ook de regen van de afgelopen dagen een positieve invloed gehad op de waterpeilen.
Volgens Rijkswaterstaat blijft de Rijn, die aftakt in de IJssel, ook de komende weken voldoende water aanvoeren. Ook het IJsselmeer blijft voldoende op peil.

Een maatregel die het waterschap al eerder inzette is het verhogen van het zomerpeil door het opzetten van stuwen. Hiermee wordt een buffer gecreëerd waarmee water wordt 'vastgehouden' in het gebied. Het waterschap houdt de waterstanden en weersverwachtingen nauwlettend in de gaten.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl