Gemeente Voorschoten

voorschoten

Malinezen op werkbezoek in Voorschoten

Deze week hangen bij het gemeentehuis de Nederlandse vlag en de vlag van de republiek Mali uit. De vlaggen zijn uitgehangen omdat een delegatie uit Kita (Mali), van 12 t/m 16 juli, een bezoek aan Voorschoten brengt op uitnodiging van de gemeente.

Freddy Blommers heet gasten welkom
Aanleiding voor het bezoek is dat Voorschoten Kita gaat helpen met het verbeteren van haar burgerlijke stand. Gisterenmiddag werden de gasten officieel verwelkomd door loco-burgemeester Freddy Blommers. De loco-burgemeester gaf aan dat de gemeente blij is de zusterstad met dit project te kunnen helpen en sprak de hoop uit op een vruchtbare samenwerking.

Burgerlijke stand Kita
In Kita zijn de burgerlijke stand en de inwonersadministratie nog nauwelijks ontwikkeld. Weinig inwoners doen aangifte van geboorte of overlijden. Tijdens het bezoek maakt de delegatie daarom kennis met het reilen en zeilen van de Voorschotense systeem voor de burgerlijke stand.

Gasten
De delegatie uit Kita bestaat uit vier mensen. Foto v.l.n.r.: Séga Soumaré (informatiemanager), Chiaka Doumbia (gemeentesecretaris van Kita), Freddy Blommers (loco-burgemeester), Harouna Sidibé (projectleider te kita en algemeen secretaris van het 'Conseil de Cercle de Kita'), Hamidou Sidibé (medewerker burgerlijke stand)
* 13 juli 2010