Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

in Dijk te Kijk

Bezoek de tentoonstelling over de Watercanon in Dijk te Kijk

Publicatiedatum : 13 juli 2010

Gedurende de maand juli is in Dijk te Kijk een reizende tentoonstelling te zien over de Watercanon. De tentoonstelling brengt de 25 meest kenmerkende gebeurtenissen uit de Nederlandse watergeschiedenis tot leven.

De Hollandse Nieuwe mag in de Watercanon natuurlijk niet ontbreken. Bij de lancering van de Watercanon in december 2008 zei staatssecretaris Tineke Huizinga: "De watercanon laat ons begrijpen hoe belangrijk het is om te investeren in waterveiligheid. Ook onze waterhelden en uitvindingen van toen zijn iconen uit ons verleden die het waard zijn om te blijven herinneren. Het is belangrijk dat wij dit bewustzijn overdragen op jongeren, de volgende generatie waterbeheerders."

De watercanon maakt de watergeschiedenis van Nederland toegankelijk en kan het onderwerp water een plek geven in het onderwijs. Daarbij speelt niet zozeer het verleden van Nederland een rol als wel de vraag hoe we naar de toekomst kijken en kunnen leren van ons waterverleden.
* Website watercanon

Dijk te Kijk is gevestigd aan de Strandweg 4 te Petten en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur (maandag gesloten). De entree is gratis.