Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

'Vrolijk en Veilig' zwemmen in de Fluit

De zomervakantie is begonnen. Zeker nu het al een aantal weken achter elkaar volop zomer is, trekt Zwembad de Fluit veel bezoekers. Als een van de weinige zwembaden in deze omgeving heeft de Fluit nog een buitenbad. Daarom komen er veel bezoekers uit de hele regio. Zo trekt een weekend met mooi weer al gauw zo'n 2.200 bezoekers. Alle gasten willen `Vrolijk en Veilig' van het water genieten.

Huisregels
Om vrolijk en veilig recreëren mogelijk te maken voor iedereen die het zwembad bezoekt, zijn er een aantal jaar geleden huisregels opgesteld. Bezoekers moeten deze huisregels kennen en naleven. Bij overtreding van de regels wordt snel en adequaat opgetreden, zo nodig in samenwerking met de politie.
Deze huisregels zijn in overleg met alle zwembaden in Zuid-Holland onder de noemer `Vrolijk en Veilig' opgesteld. De huisregels hangen zichtbaar op borden in het zwembad, staan in de folders die verkrijgbaar zijn bij de receptie en worden genoemd op de website www.defluit.nl.

Preventief toezicht
Naast de huisregels zijn er toezichthouders en gastheren die toezien op het naleven van de regels. Waar nodig schakelen zij de politie in. Ook is er sinds een paar jaar cameratoezicht, zowel boven als onder water. Deze preventieve maatregelen dragen bij aan een goede sfeer in het zwembad.

Incidenten
Toch doen er zich helaas elk jaar gemiddeld zo'n 80 incidenten voor, waarbij één van de huisregels wordt overtreden. Bij ongeveer de helft daarvan leidt dat tot een (langdurige) ontzegging van de toegang tot het zwembad. De werkwijze bij overtreding van de regels of bij het plegen van strafbare feiten is opgesteld in samenwerking met alle zwembaden in Zuid-Holland onder de vlag `Vrolijk en Veilig'.