Nieuwe formule interim bureau zorgt voor groei in crisistijd

13/07/2010 14:08

Yoxa

Yoxa viert eenjarig bestaan

Den Haag, dinsdag 13 juli 2010 - Interim bureau Yoxa bestaat vandaag één jaar. Directeur en oprichter Nienke Platenburg startte haar bedrijf midden in de crisis en wist binnen een jaar te groeien naar vier werknemers. Volgens Platenburg zit het geheim in een innovatief verdienmodel, waarbij gewerkt wordt met een vast tarief dat voor opdrachtgevers en interimmers zeer voordelig uitpakt.

Na bijna 14 jaar ervaring in de werving- en selectiebranche besloot Nienke Platenburg vorig jaar voor zichzelf te beginnen. Platenburg maakt de balans op: "Het was best spannend om midden in de crisis een nieuw bedrijf te starten in een markt die voor interimmers op een dieptepunt was beland. Dat creëerde echter ook kansen om me te onderscheiden met het verdienmodel van Yoxa. Ik richt me puur en alleen op de match door zowel opdrachtgever als interimmer een eenmalig bedrag van 5.200,- euro te laten betalen. Deze werkwijze bevalt mij prima en is tot nu toe ook succesvol gebleken."

Ontwikkelingen

Yoxa richt zich primair op de financiële en zakelijke dienstverlening, maar haar concept slaat inmiddels ook aan bij de non-profit sector (gemeenten en provincies). Vanuit haar ervaring beschikt Platenburg over een groot netwerk van zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers). Vorig jaar startte Yoxa met een onderzoek onder deze ZZP-ers. Onder de naam Interim Monitor wordt gekeken naar de situatie van de zelfstandigen en de ontwikkelingen op de interim markt. Eind 2009 was de conclusie dat het dieptepunt voor de ZZP-markt echt voorbij leek te zijn. Dit werd bevestigd in de monitor van maart, waar ook uit bleek dat het vertrouwen was toegenomen. "Door de economische omstandigheden zie je de flexibilisering van de arbeidsmarkt weer toenemen," zegt Platenburg. "Ik zie dit als een positieve ontwikkeling. Niet alleen voor Yoxa, maar voor de algehele arbeidsmarkt."

Toekomst

Onlangs investeerde True Value Resources (TVR) in Yoxa door een belang van 40% in het interim bureau te nemen. Platenburg: "Niet alleen de investering maar ook het netwerk dat TVR heeft, kan de positie van Yoxa in de interim branche verder verstevigen en uitbouwen." Voor het komende jaar verwacht Platenburg nog verder te groeien: "Sinds begin dit jaar is een duidelijk stijgende lijn merkbaar in de inhuur van het aantal interimmers. Na de zomer zal deze vraag verder aantrekken, zeker voor wat betreft de specialistische functies. In 2011 zal de krapte op de arbeidsmarkt in de breedte zichtbaar worden en zal ook de vraag naar interim generalisten aantrekken. Yoxa zal hier ook van profiteren en ik ga er dan ook vanuit dat het team eind 2011 uit ca. 10 medewerkers bestaat."

Over Yoxa

Yoxa is gespecialiseerd in het vervullen van interim-posities in de financiële en zakelijke dienstverlening op het gebied van Finance, Operations, Marketing en Sales, HR en ICT. Yoxa werkt met een vast tarief voor het maken van een match tussen opdrachtgever en interimmer. Het bureau is opgericht in juni 2009 door Nienke Platenburg en is gevestigd in Den Haag. Zie voor meer informatie: www.yoxa.nl.





http://www.yoxa.nl