Supersnel breedbandinternet Noord-Holland Noord

13/07/2010 14:10

iMMovator

Bedrijven en instellingen in de regio Noord-Holland Noord krijgen vanaf najaar 2010 de beschikking over supersnelle verbindingen tegen gunstige BreedNet-voorwaarden bij hun eigen telecomaanbieder.

Jaap Bond, gedeputeerde EZ bij de provincie Noord-Holland: "Breedband is een basisvoorziening geworden. Bedrijfsprocessen maken tegenwoordig veelal gebruik van digitale communicatie. Voor een efficiënte bedrijfsvoering en innovatieve dienstverlening is het voor bedrijven daarom noodzakelijk over veel bandbreedte te beschikken". Om dit te realiseren heeft de provincie BreedNet opdracht gegeven om ook in Noord-Holland Noord de telecomaanbieders te bewegen hun infrastructuur onder BreedNet voorwaarden uit te breiden en ter beschikking te stellen aan bedrijven en instellingen. De BreedNet voorwaarden zijn essentieel om open-concurrentie te verkrijgen, ook in Noord-Holland Noord.

Niek de Jong van BreedNet: "Organisaties wisselen steeds vaker 24 uur per dag gegevens uit, waarbij de aard van de gegevens veel bandbreedte vereist. Zo krijgt een drukker opgemaakte bestanden online via de ftp-server binnen, bekijkt een radioloog tijdens nacht- en weekenddiensten de 3D-röntgenfoto's gewoon thuis en zijn er alarmcentrales die dag en nacht bemand zijn en via camera's activiteiten in de gaten houden. Doordat toepassingen geavanceerder worden, ontstaat er meer behoefte aan supersnelle en vooral ook veilige verbindingen."

BreedNet heeft inmiddels voor grote delen van de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een breedbandige infrastructuur op basis van glasvezel gerealiseerd. Omdat BreedNet meerdere provincies en gemeenten vertegenwoordigt, kan de organisatie betere voorwaarden bedingen bij telecomaanbieders én een groter gebied van breedbandinfrastructuur voorzien. Daarbij is het uitgangspunt een open netwerk. Dit betekent dat elke dienstaanbieder toegang tot het netwerk heeft en dat bedrijven en instellingen zelf kunnen kiezen bij wie ze diensten afnemen. Er is een breed scala aan innovatieve diensten tegen gunstige voorwaarden beschikbaar binnen BreedNet.

Over BreedNet

BreedNet is een project van Stichting iMMovator. Een aantal gemeenten in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland werken samen in dit project om MKB-ondernemers en instellingen betaalbare breedbandinfrastructuur en -diensten aan te bieden. Het project BreedNet is opgezet om innovatie in de regio te stimuleren en heeft zelf geen commerciële doelstelling.

De marktpartijen die deelnemen aan het project BreedNet realiseren een open netwerk. Dit betekent een volledige vrije keuze in diensten, waarbij iedereen diensten kan aanbieden zoals telefonie, internet, televisie, camerabewaking en ICT-beheer op afstand.





http://www.breednet.nl




Provincie Noord-Holland