FHG Bank

Nominaties FGH Vastgoedprijs 2010 bekend

Nominaties FGH Vastgoedprijs bekend

Op maandag 5 juli heeft de vakjury haar rondrit langs de kanshebbers voor de FGH Vastgoedprijs 2010 gemaakt. Na lang beraad zijn er drie genomineerden gekozen. Wie de uiteindelijke winnaar is, wordt op maandag 8 november bekendgemaakt tijdens de officiële uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

Eind december 2009 sloot de inschrijving voor de elfde editie van de FGH Vastgoedprijs. De onafhankelijke vakjury heeft nu na twee beoordelingsronden de nominaties bekendgemaakt.

Het Binnenhof, Noordwijk: Met de lokale historische bouwstijl als bron van inspiratie werd een verouderd en vervallen bedrijventerrein in het hart van Noordwijk getransformeerd tot een aantrekkelijke woonomgeving. Door in het ontwerp de wensen van de klant centraal te stellen, is de ontwikkelaar erin geslaagd hoge kwaliteit op individueel niveau te koppelen aan een hoog rendement op projectniveau. Een bijzonder succesvol project, dat ter illustratie kan dienen voor de facelift die het centrum van de kustgemeente momenteel ondergaat. Initiator/ontwikkelaar: Sedos bv

Maastoren, Rotterdam: Op een in de Maas aangewonnen locatie werd in het tot nu toe hoogste kantoorgebouw van Nederland gerealiseerd. Onder logistiek lastige omstandigheden heeft de nog relatief jonge ontwikkelaar pal naast de Erasmusbrug opnieuw een beeldbepalend bouwwerk van hoge architectonische kwaliteit gerealiseerd. Een gebouw waarin bovendien uiteenlopende duurzame technieken zijn aangewend om het binnenklimaat en de energielasten onder controle te houden. De Maastoren heeft dan ook alles in zich om in de toekomst een monumentale status te verwerven.
Initiator/ontwikkelaar: OVG Projectontwikkeling

Mahler 4, Amsterdam: Een ensemble van acht hoogwaardige gebouwen heeft de Amsterdamse Zuidas niet alleen een gezicht maar ook een identiteit gegeven. De zeer divers vormgegeven kantoren en een woongebouw onderstrepen het hoge niveau van Amsterdam als vestigingsplaats. De levendigheid op straatniveau voegt daar alleen maar extra kwaliteit aan toe. Niet voor niets hebben veel internationale bedrijven dan ook besloten juist hier hun hoofdkantoor te vestigen. Mahler 4 geeft de Zuidas de grootstedelijke allure die nodig is om er een succes van te maken.
Daarmee bewijst het project veel meer te zijn dan alleen de som der delen.
Initiator/ontwikkelaar: G&S Vastgoed en het consortium Mahler 4 (ASR vastgoed, ING Real Estate en G&S)

---