Gemeente Lelystad

Wethouder Jacobs geeft cheque golfende opa's aan 'Onze club'

Dinsdag 13 juli 2010
| Mail een vriend(in)

Wethouder Meta Jacobs overhandigt woensdagmiddag 14 juli een cheque met de opbrengst van The Old Grand-Dad Club aan `Onze club' in Lelystad. `Onze Club' is verbonden aan de Manege Lelystad en verzorgt paardrijlessen voor gehandicapte kinderen en jongeren. De cheque wordt gebruikt voor de aanschaf van een `wegklapbaar opstapperron', zodat gehandicapten makkelijker op een paard of pony kunnen komen.

Golfende grootvaders

The Old Grand-Dad Club is opgericht in 1974 en bestaat uit een team golfende grootvaders, verspreid over heel Nederland. De club organiseert eenmaal per jaar een wedstrijd voor ruim 5.500 golfende opa's verdeeld over 104 clubs. Minimaal 80 procent van het contributiegeld gaat naar een goed doel. De kosten zijn laag omdat voornamelijk gespeeld wordt op golfbanen die zich `vrinden van The Old Grand-Dad Club' noemen. Dit jaar stelt Golfclub Flevoland de banen gratis ter beschikking.

Regiofinale bij Golfclub Flevoland

Op 14 juli wordt The Old Grand-Dad Finale voor Noordoost Nederland gespeeld op de Golfclub Flevoland aan de Parlaan in Lelystad. Ruim negentig grootvaders vertegenwoordigen vijftien golfclubs. De regiowinnaar speelt in de landelijke finale op 2 augustus op de Noord Brabantse GolfclubToxandria-Molenschot in Tilburg. Golfclub Flevoland bracht in 2008 al eens een landelijke winnaar voort: opa Hans de Kok.