Gemeente Maasgouw


Officiële start buurtbemiddeling

Ondertekening overeenkomst

Woensdag 7 juli werd de officiële aftrap gegeven voor de start van buurtbemiddeling in de gemeenten Maasgouw en Roermond. Dit vond plaats in het voormalig gemeentehuis van Baexem waar de uitvoerende organisatie Proteion Welzijn haar kantoor heeft. Stef Strous, burgemeester van Maasgouw, heeft de bijeenkomst geopend en namens beide gemeenten het woord gevoerd.

Na het openingswoord, vertelde een vrijwilliger en Toos Meens van Wonen Roer en Maas hun ervaringen over buurtbemiddeling tot nu toe. Als afsluiting van het officiële gedeelte werd een overeenkomst getekend door de burgemeesters en Anette Jeuken van Proteion Welzijn.

Bij buurtbemiddeling gaat het om het bemiddelen van conflicten tussen buren of wijkbewoners onder leiding van twee onpartijdige, getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen de ruziënde partijen om weer met elkaar in contact te komen en samen een oplossing te vinden voor de overlast of ruzie.

De gemeente Maasgouw zoekt nog vrijwilligers!
Wilt u bijdragen aan de leefbaarheid in Maasgouw en aan de slag als vrijwilliger voor buurtbemiddeling? Kijk dan op de website van de gemeente voor meer informatie of neem contact op met één van de coördinatoren van Buurtbemiddeling Midden-Limburg, Claire van Bekkum of Luc Schroembges, via telefoonnummer 06 - 20 28 05 76 of per e-mail info@buurtbemiddelingmiddenlimburg.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00