Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-07-2010

Vrouw uit water gehaald, burgers en BSW-medewerkers reageren alert

BREDA: Vanmorgen is aan de Breda Haven / Prinsenkade rond 10.20 uur door omstanders en medewerkers van de BSW met hun rondvaartbootje een vrouw, een 53-jarige Bredase, uit het water gehaald. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda vervoerd.

Omstreeks 10.20 uur werd alarm geslagen dat een vrouw in het water was geraakt. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de vrouw al uit het water. Brandweerlieden assisteerden bij het reanimeren. Nadat zij door de ambulanceverpleegkundigen was gestabiliseerd, is zij overgebracht naar het ziekenhuis. Duikers van de brandweer hebben de tas van het slachtoffer boven water gehaald. Gelet op haar achtergrond, vermoedt de politie dat zij in verwarde toestand in het water is geraakt. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Doorrijder na aanrijding opgepakt dankzij alerte getuige

WERNHOUT: De politie heeft maandagavond omstreeks 20.10 uur op aanwijzing van een getuige op de Wernhoutseweg een 50-jarige in Wuustwezel (B) verblijvende Pool aangehouden, ter zake het doorrijden na een verkeersongeval. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn en een rij ontzegging te hebben. Hij blies maar liefst 1085 ugl, bijna vijf keer het toegestane maximum.

De getuige, een 45-jarige man uit Zundert reed gisteravond over de Molenstraat in Zundert. Hij zag dat voor hem een slingerende auto van het merk Ford reed. Enkele meters verder zag de getuige, dat de Ford een geparkeerde Volkswagen Kever raakte en doorreed. Hij bleef achter de bestuurder rijden en belde de politie. Op de Pastoor Bielarsstraat stopte de Ford, kennelijk omdat de rechterachterband lek was. De Zundertenaar stapte uit zijn auto en sprak de doorgereden bestuurder aan. Hij vertelde de man dat die moest wachten op de komt van de politie. De verdachte is vervolgens aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij een rij ontzegging had van 21 maanden vanwege het rijden onder invloed. Hij was stevig onder invloed en gaf zelf, via de
tolkentelefoon, aan 12 tot 14 blikken bier gedronken te hebben. Hij ontkende gereden te hebben, volgens hem had een vriend de auto bestuurd, maar om die te beschermen nam hij wel de schuld op zich.

Geraffineerde diefstal in Prinsenbeek, politie zoekt getuigen

PRINSENBEEK: De politie heeft vanmorgen een Mail Alert gestuurd naar de deelnemers in de omgeving van de Middenweg naar aanleiding van een geraffineerde diefstal in een woning van een bejaard echtpaar.

De 86-jarige bewoner verklaarde dat maandagmorgen omstreeks 09.15 uur een man aanbelde. De man vroeg of hij van de telefoon gebruik mocht maken omdat hij de verkeerde brandstof had getankt en omdat hij de ANWB wilde bellen. In eerste instantie gaven de bewoonster hem de telefoon in de deuropening aan, maar omdat hij het nummer in het telefoonboek wilde opzoeken lieten ze hem toch binnen. Nadat de man weer vertrokken was, bleek de portemonnee gestolen te zijn.

Het zou gaan om een blanke magere man, circa 30-35 jaar oud met zwart golvend haar. Hij droeg een witte polo met zwarte kraag. De politie waarschuwt de inwoners van Prinsenbeek om alert te zijn als onbekende mensen met dergelijke smoesjes zoals "Mag ik even bellen en heeft u een glaasje water proberen binnen te komen. Vaak maken ze ook gebruik van handlangers die dan, terwijl de bewoners worden afgeleid, toeslaan en diefstal plegen.

Insluipers in Chaam, politie stelt buurtonderzoek in

CHAAM: Ook een 84-jarige vrouw uit Chaam, die woont aan de Kapelstraat is gisteren het slachtoffer geworden van een brutale diefstal gepleegd door insluipers. Het slachtoffer verklaart dat ze maandagavond rond 18.50 uur in haar woning was. Ze was even in gedoezeld, maar werd wakker omdat ze boven iets hoorde vallen. Toen ze naar boven liep kwamen twee vrouwen de trap af lopen die brutaal riepen dat ze schoonmakers waren, waarna ze via de voordeur naar buiten gingen. Daar stapten ze in een gereedstaande donkleurige auto, met een bestuurder. Ze kon niet zien of dat om een man of een vrouw ging. De twee
insluipers waren kleine licht getinte vrouwen van circa 30 en 50 jaar. De buit bestaat onder meer uit sieraden. De politie heeft een
buurtonderzoek ingesteld.

Arrestatie na bedreiging

SCHIJF: De politie heeft maandagavond omstreeks 19.45 uur op een camping een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van zijn 52-jarige vader. Hij zou zijn vader tijdens een ruzie onder meer gedreigd hebben diens nek door te snijden. Er zijn al langer problemen tussen de ouders en hun zoon met zijn vriendin. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-07-2010 14:50 | © Regio Midden en West Brabant |