Wavin


Wavin ontvangt eerste MVO Prestatieladder certificaat uit handen van Kiwa

De regio Noord-West Europa van Wavin, aanbieder van kunststof leidingsystemen, heeft op woensdag 7 juli het eerste Kiwa-certificaat MVO Prestatieladder ontvangen uit handen van Paul Hesselink, CEO van Kiwa. Bovendien werd Wavin als eerste ingeschreven in het bijbehorende register dat vanaf nu is geopend.

Organisaties die met behulp van een managementsysteem de aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beheersbaar maken in hun organisatie, kunnen voor hun inspanningen een Kiwa-certificaat behalen, gebaseerd op de MVO Prestatieladder. De beoordelingssystematiek kent vijf niveaus waarop de managementsystemen worden beoordeeld. Hoe hoger het niveau, des te omvattender zijn de inspanningen om het MVO gedachtegoed in een organisatie te implementeren. De MVO Prestatieladder is het eerste objectieve beoordelingssysteem voor de mate waarin een organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. Het certificatieschema is een nationaal geharmoniseerd transparant systeem dat wordt gehanteerd door alle toonaangevende certificatie-instituten, zoals Kiwa, Lloyds, DNV, Tüv, Kema en SGS.

Wavin Noord-West Europa (Nederland, België en Duitsland) behaalde het één na hoogste niveau, level 4. Dit houdt in dat Wavin ver uitstijgt boven wettelijke normen op het vlak van duurzaamheid. Wavin draagt dit ook uit aan de keten van stakeholders en entameert inspanningen op dit vlak.
Paul Hesselink, CEO van Kiwa: "Als onafhankelijke derde partij maken wij aan de hand van de MVO Prestatieladder objectief inzichtelijk op welk niveau het MVO proces van een beoordeelde organisatie zich bevindt. Elk niveau wordt met een certificaat bevestigd. Bedrijven kunnen daarmee aan stakeholders kenbaar maken in hoeverre de organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dit is ook van groot belang voor afnemers zoals de overheid, als hulpmiddel bij het duurzaam inkoopbeleid. "
Philip Houben, CEO van Wavin: "Wavin is continue bezig nieuwe duurzame oplossingen te ontwikkelen en eigen duurzaamheid te vergroten. Na eerder dit jaar een GRI rapport te hebben gepubliceerd, is dit een volgende stap. Wij zien dit certificaat als bewijs dat we op de goede weg zijn én als een aanmoediging om onze inspanningen verder op te voeren."

Certificatie Register

Om duidelijk kenbaar te maken welke bedrijven voldoen aan de normen van de MVO Prestatieladder hebben de erkende certificatie-instituten een gezamenlijk MVO Register geopend (www.mvoprestatieladder.nl), dat wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting MVO. Alleen bedrijven die aan de hoge eisen van de MVO Prestatieladder voldoen worden hierin opgenomen.

Over Kiwa

Kiwa Nederland is een internationaal opererend kennisbedrijf dat organisaties terzijde staat bij complete certificatietrajecten. Kiwa Nederland legt zich toe op certificerings-, inspectie-, research-, consultancy- en opleidingsactiviteiten in een groot aantal marktsectoren.

Over Wavin

Wavin is Europees marktleider in kunststof leidingsystemen. De Wavin regio Noord-West Europa maakt deel uit van de Wavin-groep, de marktleider in kunststof leidingsystemen in Europa en actief in de sectoren âCivils & Infra en Building & Installationâ. De onderneming levert moderne en flexibele oplossingen voor ondermeer drinkwatervoorzieningen en riolering, oppervlakte verwarming en koeling, regen- en stormwater opvang, water en gas distributie en telecommunicatie toepassingen.