Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-07-2010

Vandaal in Dongen aangehouden

DONGEN: In de nacht van maandag 12 juli op donderdag 13 juli 2010 werden er vernielingen gepleegd in Dongen. Twee getuigen achtervolgden twee vandalen, waarna één van de vernielers werd opgepakt.

Het vernielzuchtige tweetal trok via De Vennen naar de Veldstraat, Simon Vestdijkstraat en de Akkermanstraat. Op de route werden kliko's en vuilniszakken omver gegooid, tegen auto's aangeschopt en fietsen omgekwakt. In de Akkermanstraat sneuvelde een makelaarsbord bij een te koop staande woning. Het is nog duidelijk of er meer schade is aangericht. Getuigen waren achter het duo aangegaan en wisten de gewaarschuwde agenten aan te wijzen in welk huis een van de verdachten naar binnen was gegaan. De politie arresteerde om 02.00 uur de 22-jarige verdachte. Hij was onder invloed van alcohol en verzette zich fysiek tegen zijn aanhouding. Om de verdachte onder controle te krijgen, gebruikte de politie peperspray. Hij werd vervolgens
meegenomen naar het politiebureau.
Naar de tweede verdachte is de politie nog op zoek.

Snelle automobilist (22) moet rijbewijs inleveren

WERKENDAM: Een 22-jarige Werkendammer moest zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed dinsdag 13 juli 2010 om 00.30 met een snelheid van 110 km/u door de bebouwde kom van Werkendam. De politie hield hem op de Bandijk aan. Na toepassing van de wettelijke correctie kwam de meting uit op 52 km/u te snel.
Dit was reden voor invordering van het rijbewijs. Deze beginnend bestuurder had in 2007 zijn rijbewijs gehaald en is het nu dus kwijt. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Arrestaties na aanranding

KAATSHEUVEL: De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt op verdenking van aanranding. Drie meisje (12, 13 en 14) deden aangifte tegen de jongens. De verdachten zijn na hun arrestatie in verzekering gesteld.

De verdachten waren maandag 12 juli op schoolreisje in de Efteling. Ze zijn 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Helmond en volgen middelbaar onderwijs in die regio.
Ze kwamen een andere groep scholieren tegen, afkomstig van een andere school. Dit ging om een groep meisjes, waaronder de drie slachtoffers in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar uit de omgeving van Echt. Tijdens de ontmoeting zijn de meisjes seksueel lastig gevallen. Na het uiten van obscene taal werden de billen en borsten van de meisjes betast. Eén van de verdachten toonde daarbij zijn geslachtsdeel.

Op aanwijzing van de slachtoffers werden drie jongens door
beveiligingsmedewerkers opgepakt en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat één van hen geen strafbare handelingen had verricht, waarna hij in vrijheid werd gesteld. De andere twee zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft zowel de schoolleiding als de ouders van de minderjarigen over de gebeurtenissen in kennis gesteld. De drie meisjes hebben aangifte gedaan van het zedendelict.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-07-2010 15:01 | © Regio Midden en West Brabant |