Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-07-2010

Snorfiets aangereden door stadsbus

TILBURG: De politie behandelde maandagmiddag 12 juli om 17.30 uur een verkeersongeval op de Spoorlaan in Tilburg. Bij de aanrijding waren een snorfietser en zijn vrouw aangereden door een Veolia stadsbus. De vrouw raakte daarbij licht gewond.

De bestuurder (51)van de snorfiets reed over de Spoorlaan in de richting van de Ringbaan-Oost. Ter hoogte van de bushalte bij
Interpolis, wilde de buschauffeur in de richting van de bushalte rijden. Waarschijnlijk zag hij daarbij de snorfiets over het hoofd. De achterzijde van de bus raakte de spiegel van de snorfiets, waardoor de snorfiets ten val kwam. Op de snorfiets zaten twee personen, een echtpaar uit Tilburg. De vrouwelijke passagier (52) ging per ambulance naar het ziekenhuis. Na medisch onderzoek bleek dat zijn diverse kneuzingen had opgelopen. Verder bleek het letsel mee te vallen. Bij de valpartij was de nodige schade aan de snorfiets ontstaan. Bij de bus was de ruit van de achterdeur gesneuveld.

Dronken jonge automobilist moet rijbewijs inleveren

OISTERWIJK: In de nacht van maandag 12 juli 2op dinsdag 13 juli 2010 zagen agenten een slingerende auto over de Heusdensebaan rijden. De automobilist belandden een aantal keren bijna in de berm. Het rijgedrag was aanleiding voor een nadere controle, waarbij bleek dat de man onder invloed was. Om die reden werd hij man gearresteerd en naar het politiebureau vervoerd. Daar onderging hij een ademanalyse. Dat leverde een uitslag van 490 ug/l op, ruim 5 keer zovel dan toegestaan. In zijn situatie (beginnend bestuurder) is 88 ug/l de wettelijk maximum grens. Gezien de hoge uitslag werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De agenten maakten verder proces-verbaal en een rijverbod (7 uur) tegen hem op.

Schennispleger

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag 12 juli rond 15.40 uur vergeefs gezocht naar een schennispleger. De man stond zichzelf te bevredigen tussen de Gilzerbaan en het Belslijntje, zo luidde de melding. Volgens de meldster ging het om een gezette racefietser, die gekleed was in een wit T-shirt en grijze fietsbroek. De man had donker haar en droeg een zonnebril.
De agenten hebben ondanks een zoekactie de verdachte niet meer aangetroffen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-07-2010 15:05 | © Regio Midden en West Brabant |