Gemeente Medemblik

Vlaggenparade door Medemblik

Op 8 juli is het zeilevenement Delta Lloyd IFDS Worlds 2010 geopend met een grote vlaggenparade door de binnenstad van Medemblik. Hierbij waren alle 150 internationale deelnemers, onder wie velen rolstoelgebonden zijn, hun coaches en begeleiders, officials, vrijwilligers en genodigden aanwezig. Gedeputeerde Sport van de provincie Noord-Holland Rob Meerhof en burgemeester Theo van Eijk gaven op het bordes van het gemeentehuis het startschot. Na de officiële opening hielden onder meer de voorzitter van de International Federation for Disabled Sailing (IFDS) en de gedeputeerde een toespraak in de Bonifaciuskerk.

De IFDS organiseert van 6 tot 14 juli in Medemblik de eerste kwalificatierondes voor de Paralympics 2012; de Delta Lloyd IFDS Worlds 2010. Een belangrijke zeilwedstrijd voor zeilers met een beperking uit de hele wereld! Er wordt gezeild in drie klassen: de 2.4mR klasse, voor één zeiler, de Skud 18, voor twee bemanningsleden en de Sonar, met een bemanning van drie.

Alle deelnemende schepen zijn aangepast aan de beperking van de bemanningsleden dat absoluut geen beperking in zeilcapaciteiten betekent, zoals gebleken is uit de resultaten die zojuist behaald werden tijdens de Kielerwoche, waar ook valide zeilers aan deelnamen. De vijf beste zeilers in de 2.4mR klasse in Kiel waren IFDS zeilers, waaronder twee Nederlanders!

Aan de IFDS Worlds 2010 nemen topzeilers vanuit de hele wereld deel, waaronder veel Olympische medaillewinnaars. Dertig landenteams hebben zich aangemeld. Nederland wordt in alle klassen vertegenwoordigd. De IFDS Worlds wordt in de zeilwereld beschouwd als één van de belangrijkste zeilevenementen.

Vlaggenparade door de Nieuwstraat te Medemblik

Burgemeester Van Eijk, Sporter IFDS, gedeputeerde Meerhof