Air Miles geven AAP nieuwe kansen

13/07/2010 15:50

Stichting AAP

Stichting AAP uit Almere, recent genomineerd voor de ANBO Max Goede Doelen Prijs 2010, zet met de door spaarders gedoneerde Air Miles een grote stap richting het realiseren van een aantal nieuwe dromen. De Air Miles zijn bij elkaar gespaard door een groot aantal trouwe supporters van AAP en vertegenwoordigen een waarde van maar liefst 460.000 Euro.

Twee projecten die AAP met een deel van de verzilverde Air Miles financiert, zijn de bouw van een nieuw apenverblijf in het opvangcentrum Primadomus in Spanje en het vervoer van twee nieuwe groepen dieren daar naar toe. Voor apen die nergens anders terecht kunnen, heeft AAP dit unieke en permanente thuis gecreëerd.

Na 23 jaar uitzicht op een nieuw thuis

Eén van de dieren die later dit jaar naar Spanje zal vertrekken is Glenn, een lampongaap die al bijna 23 jaar bij AAP is. Toen hij slechts een paar weken oud was werd Glenn op een marktje in India te koop aangeboden. Een Nederlandse toerist kocht het diertje en smokkelde hem naar Nederland, waar hij zijn nieuwe aanwinst in zijn stamkroeg toonde. Al snel werd Glenn in beslag genomen en naar AAP gebracht, waar hij meteen in een couveuse werd gelegd.

Ook lampongaap Lazaros verhuist van Almere naar Spanje. Lazaros werd in Griekenland in een vogelkooitje langs zieke kinderen in het ziekenhuis gedragen om hen op te vrolijken. Doordat de kooi veel te klein was, raakten zijn benen vergroeid. De kinderen vonden het helemaal niet leuk en gunden Lazaros een beter bestaan. In 2002 kwam hij naar AAP. Omdat Lazaros arthritis heeft, zijn de koude Nederlandse winters vaak pijnlijk voor hem. In het veel warmere klimaat van Spanje zal hij zich ongetwijfeld beter voelen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.aap.nl