Scania


maandag 12 juli 2010 15:58

Zeven lichtgewicht Scania EEV trekkers voor Mantrans

Breda, 12 juli 2010 - Mantrans uit Renswoude heeft een serie van zeven Scania trekkerchassis in gebruik genomen.

De zeven nieuwe Scania trekkers van Mantrans zijn lichtgewicht en voldoen aan de EEV milieunorm.
Vergroot foto

Voorafgaand had Mantrans twee belangrijke eisen: de voertuigen dienen zo licht mogelijk te zijn en het milieu moet zo min mogelijk belast worden. Scania kwam na een uitgebreide vergelijking als beste naar voren met de nieuwe Scania R-serie, Truck of the Year 2010, in EEV uitvoering (Enhanced Environment friendly Vehicle). Dankzij diverse aanpassingen is het totaalgewicht van de chassis flink verminderd.

Om te zorgen voor een zo hoog mogelijk laadvermogen heeft Mantrans besloten om in plaats van bakwagencombinaties een nieuw trekker-opleggerconcept te ontwikkelen. Hiermee worden enkele duizenden kilo's bespaard en dit geeft Mantrans een unieke en toekomstgerichte positie in de branche. De uitwerking van dit nieuwe concept is ontwikkeld in een samenwerking tussen Scania, Mantrans en haar opdrachtgevers. Door te kiezen voor een lichtgewicht frame in combinatie met vierpunts luchtvering, een af-fabriek lichtgewicht opleggerkoppeling en lichtgewicht velgen werd een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd. Daarnaast heeft Mantrans een bewuste keuze gemaakt voor de 420 pk sterke Scania EEV motor. Deze voldoet aan de meest strenge milieunorm die we op dit moment kennen.

Ondanks de gewichtsbesparingen is niet aan chauffeurscomfort ingeboet. Vanwege het internationale transport is gekozen voor zaken die het comfort verhogen, zoals de nieuwe 2-pedaals Scania Opticruise, riante Scania Topline cabine, standairco, magnetron, koelkast en standkachel. Hiermee toont Mantrans aan dat de chauffeur in het middelpunt staat. Niet op de laatste plaats hebben ook de lage operationele kosten, de positieve ervaringen met de Scania vestiging in Veenendaal en de uitstraling meegewogen om voor Scania te kiezen. Mantrans transporteert verschillende soorten pluimvee, voornamelijk kalkoenen. Vanaf kalkoenmesters in Nederland, België en Frankrijk worden de dieren op een moderne en diervriendelijke manier naar slachterijen getransporteerd.

EEV

Neem de stap naar EEV. Laat minder uitstoot achter. New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken. New R-series launch site

Bezoek de introductiesite van de nieuwe Scania R-serie!

Ontdek elk aspect van de nieuwe Scania R-serie.
* Ga direct naar de introductiesite van de nieuwe R-serie.