KNHS

Aken: Chardon begint met uitdaging
13 juli 2010
20100522_1160chardon

AKEN (KNHS)- Viervoudig Wereldkampioen en 11-voudig Aken-winnaar IJsbrand Chardon begint met een grote uitdaging tijdens de grootste vierspanwedstrijd ter wereld in Aken. Zijn 15-jarige KWPN-ruin Argus (v. Argus) bleek vlak voor de veterinaire keuring kreupel en werd door de veterinairen afgekeurd voor deelname aan de wedstrijd.

Dit is een enorme domper, vertelt Chardon. Ik heb hem vanmorgen nog gelongeerd en toen was er niets aan de hand. Vlak voor het voorbrengen was hij ineens stokkreupel. Ook al was hij wel goedgekeurd, dan had ik hem niet kunnen inzetten. Hij was echt niet goed, ik denk dat hij zich heeft verstapt. Maar ik heb gelukkig nog vier hele goede paarden bij me en ik ga er absoluut voor, aldus een bijzonder strijdlustige Chardon. Ik ga gewoon door en ga mijn huid zo duur mogelijk verkopen want ik wil hier winnen!

Door het wegvallen van allrounder Argus is Chardon nu aangewezen op zijn overige paarden Isovlas Tango, Isovlas Paganini, Zidane en Tomasson. Om de puntjes op de i te zetten voor de officiële, voor het klassement tellende dressuurproef op donderdag, start IJsbrand Chardon op woensdag niet in de inloop dressuurproef.

De paarden van Koos de Ronde en Theo Timmerman kwamen probleemloos door de keuring.