Provincie Utrecht

Provincie introduceert fietsrouteplanner op Iphone

Met een speciale toepassing kan de moderne fietser `belevingsroutes' opslaan op zijn mobiel. Met de Iphone-applicatie Fietsknooppuntennetwerk sluit de provincie Utrecht aan bij deze tijd, waarin de mobiele telefoon een steeds dominantere plek inneemt door nieuwe mogelijkheden. De applicatie is onderdeel van het thema ` merklocaties' dat deel uitmaakt van het lopende beleidsprogramma Vrije Tijd 2009-2012 `Bestemming Utrecht' van de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht wil met het thema merklocaties als aanjager nieuwe ontwikkelingen en innovaties stimuleren en faciliteren voor een groep culturele koplopers: de zogenoemde merklocaties.

Merklocaties

De merklocaties zijn de tien drukst bezochte culturele toplocaties in de provincie Utrecht. Ze vormen een parelsnoer in de provincie waar bezoekers een onderscheidend en authentiek verhaal kunnen beleven. Het gaat in alle gevallen om beeldbepalende locaties voor de provincie Utrecht, die elk jaarlijks op meer dan 125.000 bezoekers kunnen rekenen. Als merklocaties zijn uitgekozen: Kasteel en tuinen Soestdijk (Baarn), Kasteel en tuinen Groeneveld (Baarn), Kasteel en tuinen De Haar ( Haarzuilens), Slot Zeist/Broedergemeente (Zeist), Militair Luchtvaartmuseum ( Soesterberg), Vliegbasis Soesterberg, Spoorwegmuseum, Domkerk en Domplein, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Centraal Museum te Utrecht.

Collectieve acties

De provincie heeft dertien collectieve acties in gang gezet, op het vlak van marketing en promotie rondom deze merklocaties. Daarbij gaat het ook om kennisuitwisseling en het ontwikkelen van nieuwe (innovatieve) producten. Dit alles op basis van het `zelf-aan-de-slag-principe'. Dit houdt in dat de ideeën van de locaties zelf moeten komen en aan de uitvoering ervan zelf invulling wordt gegeven, de provincie Utrecht faciliteert het aanjagen van de collectieve projecten.

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 31 96

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11