Politie Rotterdam Rijnmond

HENNEPKWEKERIJEN AAN

POLITIE TREFT HENNEPKWEKERIJEN AAN

Datum publicatie: 13-07-2010 16:14

VLAARDINGEN - Politieagenten troffen dinsdag hennepkwekerijen aan in twee Vlaardingse woningen. In één van de woningen was de bewoonster aanwezig. Zij is als verdachte aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs.

Richard Holstraat
Na politieonderzoek werd duidelijk dat er zich mogelijk een hennepkwekerij bevond in een woning aan de Richard Holstraat. Politieagenten namen aan de achterzijde van de woning een hennepgeur waar. Hierop zijn agenten rond half elf de woning binnengetreden. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan, bestaande uit circa 300 planten. Het energiebedrijf constateerde diefstal van stroom. De kwekerij is overgedragen aan gemeente Vlaardingen voor ontmanteling. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar de kwekerij. De kosten van de ontmanteling worden op de verdachte verhaald.

Van Hogendorplaan
Politieagenten belden rond één uur diezelfde dag aan bij een woning aan de Van Hogendorplaan, omdat zich ook daar vermoedelijk een hennepkwekerij bevond. Toen de bewoonster de deur opende, zagen agenten direct luchtventilatieslagen in de gang hangen. In de woning troffen agenten een kwekerij aan, bestaand uit 165 planten. De 19-jarige bewoonster is aangehouden en overgebracht naar Bureau Vlaardingen. Ook deze kwekerij is overgedragen aan de gemeente Vlaardingen voor ontmanteling. De kosten daarvan worden op de verdachte verhaald.