Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding verkrachting

Kerkdriel, 13-07-2010 o In april dit jaar meldde de moeder van een 12-jarig meisje zich aan het politiebureau om aangifte te doen namens haar dochter van verkrachting. Het meisje zou eind maart s nachts door een jonge man in een auto zijn verkracht. De politie startte een onderzoek en kon afgelopen week een 20-jarige man aanhouden op verdenking van de verkrachting.

De moeder van het meisje vertelde dat ze in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart er achter kwam dat haar dochter niet thuis was. Ze alarmeerde de politie maar kort daarna kwam haar dochter thuis. Ze zou bij bekenden zijn geweest. Na verloop van tijd bleek dat er wat anders was gebeurd die nacht en besloot de moeder aangifte te doen. Het meisje is daarna door zedenrechercheurs gehoord in het onderzoek wat de politie startte. Zij verklaarde dat zij bij een jongen was en op een gegeven moment in de auto gedwongen werd tot seksuele handelingen.

Aanhouding
In het onderzoek kwam de 20-jarige man uit Baarn naar voren als verdachte. De politie kon hem woensdag 7 juli aanhouden op verdenking van verkrachting en doorzocht zijn woning in Baarn. De 20-jarige man ontkent dat het meisje is gedwongen. Hij is desondanks afgelopen vrijdag voorgeleid en in bewaring gesteld. De politie maakt de dossiers op om naar Openbaar Ministerie te sturen.
(13)

Laatst gewijzigd 13-07-2010 17:11 | © Regio Gelderland-Zuid |