Gemeente Venray



13 juli 2010

Gratis sportshirts voor Venrayse vierdaagsewandelaars

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt 100 sportshirts beschikbaar voor deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen. De eerste, speciaal hiervoor gemaakte shirts werden door wethouder sportzaken Patrick van der Broeck op maandag 12 juli overhandigd aan de familie Weijers van Wandelsportvereniging De Natuurvrienden Merselo.

De familie Weijers is al jaren fanatiek bezig met de wandelsport. Yanne is 18 jaar en loopt dit jaar haar zesde vierdaagse. Ze heeft zich samen met haar moeder Helma voor de 50 km ingeschreven. Zus Imke van 15 loopt 40 km. Vader Wil loopt dit jaar niet mee, hij zet zich in voor de andere wandelaars bij de verzorgingspost van WSV De Natuurvrienden langs de route. In het college geven burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen het sportieve voorbeeld. Beide bestuurders zijn ook goed voorbereid en hebben al heel wat kilometers in de benen zitten.

Sport en bewegen is een belangrijk thema voor het college van B en W. Zo was Venray onlangs een van de vier speelsteden van de Nationale Special Olympics 2010. Ook zijn er vier enthousiaste sportconsulenten in dienst die allerlei sportactiviteiten in de gemeente organiseren. Om sport en bewegen te stimuleren stelt het college 100 speciaal gemaakte sportshirts ter beschikking aan inwoners van de gemeente Venray. Op vertoon van het startbewijs en een identiteitsbewijs kunnen Venrayse deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen een gratis shirt komen ophalen op vrijdag 16 juli tussen 11.00 en 12.00 uur bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Het gemeentebestuur wenst alle Venrayse deelnemers véél succes en wandelplezier!

shirts 4daagse