Gemeente Woudrichem

Vervolg op de brand in de Beatrixstraat in Andel

Naar aanleiding van de brand van afgelopen weekend op de Beatrixstraat is er gisteravond, 12 juli, een bewonersavond gehouden in de Schutskooi in Andel.

Tijdens deze avond heeft brandweercommandant J. Pot de bewoners uitgelegd wat de brandweer aan materieel heeft ingezet om de brand te blussen. Loco-burgemeester B. de Peuter en de heer Mulder beleidsambtenaar Veiligheid en Crisisbeheersing vertelden dat zondag asbest is opgeruimd in de Beatrixstraat en op de Hoge Maasdijk. Uiteraard was er ook gelegenheid om vragen te stellen die, behalve door de brandweercommandant en de loco-burgemeester, ook door Monique Pasnagel van de GGD konden worden beantwoord.

Verder werden de omwonenden gisteravond op de hoogte gebracht van het voornemen om het opruimen van het asbest gecoördineerd door de gemeente te organiseren. Reco Milieu B.V. uit Brakel heeft inmiddels opdracht gekregen om het asbest op te ruimen. De werkzaamheden starten op woensdag 14 juli. De doorlooptijd van de werkzaamheden is nu nog onbekend. Vandaag is ook het talud van de Hoge Maasdijk schoongemaakt.

De omwonenden worden met brieven op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.