Gemeente Dongen

Piet Leander Trofee 2010 voor Around the World 60

Publicatiedatum: 13-7-2010

De prachtige kermisattractie Around the World 60 heeft de Piet Leander Wisseltrofee 2010 gewonnen. Wethouder Ad van Beek overhandigde de beker met groot genoegen aan Van der Beek-Dauphin v.o.f. uit Zaandam.

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en haar Peter in de winnende attractie

Het juryrapport:

In 1994 werd Dongen uitgeroepen tot BOVAK-Kermisstad. Hierop voortbordurend is het jaar erop de Piet Leander Wisseltrofee in het leven geroepen. Ook wil de NKB Nederlandse Kermisbond op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander hoog houden. Hij had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde dan met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de kermis.

Ook dit jaar is de jury, bestaande uit Harry Sandig (bouwer van kermisminiaturen,Jacqueline Schilders (journaliste Weekblad voor Dongen),) en Piet Scheepers (PR-medewerker van Dongen Promotion), unaniem tot een besluit gekomen.

De juryleden, hebben tijdens hun rondgang over het kermisterrein onder andere gelet op: service, klantvriendelijkheid, veiligheid, presentatie en netheid rond de attractie. In het juryrapport staat een bemoediging richting alle exploitanten: De Dongense bevolking is ook dit jaar weer blij met jullie aanwezigheid. Jullie voelen aan wat het is om mensen te vermaken. En dat allemaal tegen een betaalbare prijs. De jury zag ook nu weer dat er op kermis echt voor elk wat wils te vinden was. Van Lunapark en Polyp tot het vuilnisbakkenspel, de gebakkraam en natuurlijk de poffertjekraam.

Er kan er maar één winnaar zijn. De jury was vanaf het eerste moment onder de indruk van Around the World 60. Deze imposante hypermoderne, attractie is wat hen betreft het paradepaardje van deze kermis in Dongen. De jury gebruikt in haar rapport termen als: vernieuwend, aantrekkelijk en veilig. Wij zijn blij met deze attractie, die je normaal alleen in grote steden tegenkomt. Deze publiekstrekker is in meerdere opzichten cool. Natuurlijk omdat de attractie de jeugd aanspreekt, maar zeker ook omdat het daarboven lekker koel is als je door de lucht zweeft.

Dit alles heeft de jury doen besluiten om de Piet Leander Wisseltrofee 2010 uit te reiken aan Around the World 60 van Van der Beek-Dauphin v.o.f. uit Zaandam. Deze aantrekkelijke attractie is zowel voor bezoekers als voor de toeschouwers zeer de moeite waard!.

De gemeente Dongen feliciteert de exploitant met deze trofee!