Ingezonden persbericht

Kaag en Braassem/Valkenburg, 7 juli 2010

Vanaf 2011 jaarlijks nationaal Regenboog zeilevenement op 'Hollandse Plassen'

De gemeente Nieuwkoop heeft het initiatief genomen om met ingang van 2011 samen met de gemeenten Aalsmeer, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Ronde Venen, Teylingen, Wijdemeren en waarschijnlijk nog een aantal andere gemeenten, een jaarlijks terugkerend nationaal zeilevenement met Regenbogen te organiseren.
De vijf plassen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht vormen in de regio 'het Groene Hart' de Hollandse Plassen.
Het Braassemermeer, de Kager-, Westeinder-, Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen bieden samen prima vaarmogelijkheden voor de eigen inwoners en zijn bovendien uitermate geschikt als toeristische en recreatieve bestemming.

Nationaal zeilevenement
Het is de bedoeling dat vanaf eind juni 2011 gedurende vijf achtereenvolgende dagen maximaal 15 schepen uit de 'Regenboogklasse' het namens de provincie, een gemeente, dorp, stad of regio uit de betrokken provincies tegen elkaar opnemen.
Om te onderstrepen dat ook het Groene Hart een mooi en groot watersportgebied omvat, zou een dergelijk zeilevenement qua bekendheid moeten kunnen uitgroeien tot een evenement als het Skûtsjesilen in Friesland. Naast de zeilwedstrijden organiseren de betrokken gemeenten, samen met hun ondernemersverenigingen lokaal extra activiteiten om een feest aan te richten rond dit treffen, dat een jaarlijks terugkerend evenement moet worden.