Dura Vermeer

Harlingen - Zürich - 13 juli 2010

De Halsbân genomineerd voor Staalprijs 2010

De voetgangersbrug ''De Halsbân'', een realisatie van bouwcombinatie `De Eendracht' waarvan Dura Vermeer Beton- en Waterbouw onderdeel uitmaakt, is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2010. De afdeling Constructies van Advin regio noordoost uit Steenwijk verzorgde voor dit project de engineering.

Deze brug maakt deel uit van het project "Verbreding N31 Harlingen - Zürich". Bouwcombinatie "De Eendracht" heeft dit project als Design and Construct (D&C) aangenomen. Het ontwerp van de brug is gemaakt door Hofstra/Douma Architecten te Grou.

In totaal 15 projecten zijn genomineerd voor een Nationale Staalprijs 2010, de tweejaarlijkse prijs van Bouwen met Staal voor actuele stalen bouwprojecten. Naast De Halsbân is ook het project Creative Valley, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Houten, genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2010 in de categorie Utiliteitsbouw. De jury - onder voorzitterschap van architect Hans van Heeswijk - heeft de 15 genomineerden geselecteerd uit een verzameling van 147 inzendingen.

Alle ingezonden projecten zijn in 2008 of 2009 (nagenoeg geheel) voltooid. Ze staan in Nederland óf in het buitenland. Bij de projecten over onze landsgrenzen heen is een Nederlands staalconstructiebedrijf betrokken. De inzendingen nemen deel in één van de vijf categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur, en karakteristieke stalen bouwdelen.
Uit de genomineerden in elke categorie kan de jury een winnaar kiezen. Welke dat zijn, maakt de juryvoorzitter bekend tijdens de Nationale Staalbouwdag 2010, op 14 oktober a.s. in Evenementenhal Gorinchem.

Zie ook: Creative Valley genomineerd voor Nationale Staalprijs 2010