Ingezonden persbericht



Poecesbericht


Datum 12 juli 2010

Kenmerk 111

Update informatie WK-huldiging (4): Tips voor bezoekers van de WK-huldiging

Groot animo
Amsterdam verwacht dat er groot animo is om morgen de spelers te bedanken voor hun goede prestaties tijdens het WK. Dat de huldiging leeft, is te zien aan het recordaantal bezoekers op de website www.amsterdam.nl/wkhuldiging. Meer dan 100.000 mensen checkten de site voor de laatste informatie over de huldiging. 5 tips voor bezoekers: Om van de WK huldiging een succes te maken, zijn er vijf praktische tips:
1. Beslis van te voren waar je heen wilt Kies of voor de grachtentocht of voor de huldiging op het Museumplein.
2. Vertrek op tijd en reis gespreid Dit in verband met vertragingen en doorstroom van de stations en stad.
3. Water
Neem voldoende water mee om dorst en uitdroging te voorkomen.
4. Weersvoorspelling Check de weersvoorspelling voor morgen voor vertrek.
5. Actuele informatie Volg de site of AmsterdamNL op Twitter voor actuele informatie en houd de informatieschermen in en rondom Amsterdam goed in de gaten.

Megaschermen
Naast het Museumplein en langs de grachten, is de huldiging live te volgen op mega schermen op de Kop van Java Eiland, het IJplein, de Nieuwmarkt, Amstelveld en op de Apollolaan (kant Beethovenstraat).

Vuurwerk en glas verboden Bezoekers die naar de huldiging op het Museumplein of de andere pleinen komen, mogen geen vuurwerk of glas meenemen op het terrein. Dit in verband met de veiligheid.

Looproutes
Er zijn drie speciale, door ballonnen gemarkeerde looproutes. Een speciale plattegrond met daarop de routes vindt u op de website.

Looproute Blauw op de plattegrond Persberichten van de gemeente Amsterdam zijn ook te vinden onder: http://www.amsterdam.nl/persberichten. Een RSS-feed is beschikbaar op het adres: http://www.amsterdam.nl/xml/latestnews.xml




7 juli 2010 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 107 Bestuursdienst
Pagina 2 van 2

Route Centraal Station - Damrak - Dam - Rokin - Muntplein - Vijzelstraat - Vijzelgracht - Weteringcicruit - Ferdinand Bolstraat - Albert Cuypstraat - Ruysdaelstraat - Johannes Vermeerstraat- G. Metsustraat ­ Museumplein.

Looproute Oranje op de plattegrond CS - zowel voorzijde als achterzijde naar de Oostelijke Onderdoorgang dan - Piet Heinkade - Jan Schaefferbrug.

Looproute Geel op de plattegrond Station Amsterdam Zuid - Strawinskylaan - Beethovenstraat - Johan M. Coenenstraat - Roelof Hartplein - Van Baerlestraat ­ Museumplein.

Parkeren
Aan de rand van de stad zijn vier speciale, extra, parkeerterreinen beschikbaar. Deze zijn alleen op dinsdag geopend van 07:00 uur tot 21:00 uur. Ook is er, nabij de Amsterdam ArenA een speciaal parkeerterrein beschikbaar voor touringcars. Touringcars worden alléén op dit parkeerterrein toegelaten. Het normale parkeertarief geldt. Op een aantal parkeerterreinen rijden pendelbussen die bezoekers vervoeren naar stations in de omgeving. Deze pendelbussen zijn gratis.

Plaatsen voor minder validen
Een deel van de Herengracht, tussen de Brouwersgracht en De Korsjespoortsteeg, wordt vrijgehouden voor minder validen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Let op: Het gebied is alleen bereikbaar via de Roommolenstraat.

Steun van de Haven Rotterdam
Haven Amsterdam en Haven Rotterdam onthalen het Nederlands elftal morgen met een gezamenlijk erewater tijdens de rondvaart van het elftal over het IJ. Haven bedrijf Rotterdam heeft een patrouillevaartuig beschikbaar gesteld. Samen met de 7 regionale vaartuigen verzorgen zij de begeleiding van de scheepvaart op het IJ deze dag. Onder de genoemde 7 regionale vaartuigen zijn ook vaartuigen van de havendienst Zaandam, de KLPD en Rijkswaterstaat.

Regels op het water
Op het water gelden dinsdag speciale regels.
1. In de wegliggende boten worden dinsdagochtend verwijderd.
2. De grachten op de vaarroute zijn vanaf 08:00 uur tot na de vaartocht volledig afgesloten.

3. Het is niet toegestaan om met de huldigingsboten mee te varen. De politie houdt hier toezicht op.

4. Spring niet in het IJ of de grachten. Dit kan grote gevaren met zich meebrengen.
5. De bruggen voor de grote scheepvaart worden op 13 juli niet geopend.
6. De beroepsvaart op het IJ is tussen 14:30 uur en 16:30 uur volledig gestremd tussen het Westerdok en de Ponthaven.

Meer informatie
Alle beschikbare informatie, zoals looproutes, extra parkeerterreinen, de vaarroute, reisadviezen vindt u op www.amsterdam.nl/wkhuldiging.

Pb-111