Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.00 uur

Utrecht, 13-07-2010

Scooterroof

BREUKELEN Een jongen werd op maandagavond 12 juli door een jongeman van zijn scooter beroofd. Agenten hielden later op de avond de verdachte aan.

Rond 22.10 uur bevond een 16-jarige jongen uit Breukelen zich met een vriend en twee meisjes bij de speeltuin aan de Schepersweg. Hij was daar met zijn scooter gekomen en had die daar neergezet. Plotseling voelde hij een harde trap in zijn zij en zag een jongeman met een vijftal andere jongeren staan. De jongeman pakte de scooter van de jongen, startte die en ging ermee vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Aan de hand van het signalement van de verdachte en een omschrijving van de scooter keken zij naar de verdachte uit, maar hij werd niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal met geweld.

Middels verder onderzoek kwamen agenten achter de vermoedelijke identiteit van de verdachte. Het bleek te gaan om een 20-jarige jongeman uit Maarssen. Agenten gingen naar zijn ouderlijke woning. Hij bleek daar niet te zijn, maar hij werd telefonisch verzocht te komen. Even later verscheen hij met de gestolen scooter. De agenten hielden hem aan en namen de scooter in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Gewond bij aanrijding

WOERDEN Een fietser raakte op maandagmiddag 12 juli gewond toen hij door een bestelauto werd aangereden.

Rond 14.45 uur fietste een 30-jarige man uit Woerden over de rotonde aan de Rembrandtlaan, komende uit de richting van het Tournoysveld en gaande in de richting van de Boerendijk. Een 67-jarige automobilist uit Nieuwkoop die de rotonde naderde, zag de fietser over het hoofd en reed hem aan. De fietser kwam ten val. Hij liep een bloedneus en mogelijk een hersenschudding op. Hij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.