Politie Utrecht

Persbericht Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 13-07-2010

Brand in auto

UTRECHT- Op dinsdag ontstond er brand in een auto. Vermoedelijk is deze brand aangestoken. Omstreeks 02.30 uur kwam de melding binnen van een autobrand aan de Simultaanstraat. Brandweer en politie gingen snel ter plaatse en de brand werd geblust. Vermoedelijk is de auto in brand gestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844.

Op gestolen fiets

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 05.45 uur controleerden agenten de fietsen van enkele personen op het Predikherenkerkhof. Een 33-jarige man uit Utrecht zat op een gestolen fiets. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gevaarlijke situatie

UTRECHT- Op maandagavond ontstond er een gevaarlijk situatie nadat water in een meterkast terecht was gekomen.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een flatwoning aan de Burgemeester Norbruislaan veel wateroverlast had en dat uit de meterkast rook kwam. Agenten gingen poolshoogte nemen. Hier bleek dat de woning daarboven compleet blank stond en dat het water via de muren naar de onderburen stroomde. Dit was in de meterkast terechtgekomen en hier ontstond vervolgens rook door vermoedelijk kortsluiting. De brandweer was uit voorzorg ook meegereden en de stroom werd afgesloten. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen in een kamer (aantal planten nog onbekend). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Doorgereden maar toch gepakt

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een automobilist na een korte achtervolging toch gepakt.

Omstreeks 13.00 uur zagen agenten twee mannen in een auto rijden over de Churchilllaan. De agenten besloten de bestuurder te controleren, maar hij had hier kennelijk geen trek in en reed hard weg. Een achtervolging werd ingezet waarbij de snelheden opliepen tot 80 kilometer per uur. Op de Rooseveltlaan werd een stuurfout gemaakt door de 18-jarige bestuurder en hij botste tegen een schutting. De Utrechter ging er te voet vandoor. Op de Azielaan werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.