Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 08.45 uur

Utrecht, 13-07-2010

Man na steekpartij overleden

NIEUWEGEIN Een man overleed in de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli aan de gevolgen van een steekpartij op zondagavond.

Rond 23.20 uur surveilleerden meerdere agenten op de Markt in verband met het WK-voetbal. Er kwam een man naar hen toe rennen met de mededeling dat bij de parkeergarage tegenover het politiebureau iemand was neergestoken. De agenten renden daar direct naartoe. Er stond een grote groep mensen rond een man die op straat lag. De man, een 25-jarige Nieuwegeiner, was neergestoken en de agenten constateerden dat hij geen hartslag meer had. Direct werd met reanimeren gestart, waarbij agenten even later assistentie van ambulancebroeders kregen. Het slachtoffer werd naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht, waar hij direct werd geopereerd. Dat mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en meerdere getuigen gehoord. Uit een ingesteld onderzoek is een verdachte, een 17 jarige inwoner uit Nieuwegein, naar voren gekomen. Deze verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De politie onderzoekt momenteel met een rechercheteam de toedracht van het incident en de betrokkenheid van de aangehouden verdachte. Aan getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie, Recherche Lekstroom, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Twee gewonden bij aanrijding

NIEUWEGEIN Een fiets en bromfiets botsten op maandagavond 12 juli frontaal op elkaar. Daarbij raakten een meisje en een jongeman gewond.

Rond 19.05 uur reed een 17-jarige jongen uit IJsselstein met zijn snorfiets over het fietspad van het Parkhout. Bij hem achterop zat een 18-jarige jongeman uit dezelfde plaats. Over het fietspad kwam hen een 14-jarig meisje uit Nieuwegein op de fiets tegemoet. Bij haar achterop zat een 13-jarige plaatsgenote.

In een bocht zag de 17-jarige jongen te laat dat de meisjes hem tegemoet kwamen en zij botsten frontaal op elkaar. De 18-jarige jongeman liep bij de aanrijding vermoedelijk een gebroken neus op en het 14-jarige meisje klaagde over pijn in haar rug en schouders. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.