Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 13 juli 2010

AVEBE kiest voor SAP-hosting en -beheer van Ctac

Aardappelzetmeelconcern AVEBE in Foxhol (Groningen) kiest na een uitgebreide marktoriëntatie voor SAP-hosting en -beheer door Ctac. Het bedrijf maakt sinds 2000 gebruik van SAP als centrale ERP-omgeving waarbij tot nu toe alleen het beheer door een externe partij werd verzorgd.

In verband met het aflopen van het contract met de bestaande beheerleverancier startte AVEBE een selectietraject waarbij het bedrijf niet alleen zocht naar beheerdiensten, maar ook naar een hostingpartner. Dat leidde in eerste instantie tot een longlist en vervolgens tot een shortlist van twee mogelijke leveranciers. AVEBE koos uiteindelijk voor de dienstverlening van Ctac. Het bedrijf sluit een driejarige overeenkomst met Ctac, met de mogelijkheid van verlenging. Ctac neemt het beheer en de hosting met ingang van 1 september 2010 over.

Volgens Jilt Bakkes, directeur ICT bij AVEBE, onderscheidde Ctac zich zowel op prijs als op kwaliteit. "De keus om niet alleen het beheer, maar ook de hardware uit te besteden, levert AVEBE aanzienlijke kostenbesparingen op. Naast hoge kwaliteit en een scherpe prijs viel Ctac ook op door zijn jarenlange ervaring met SAP-systemen."

"De keus van AVEBE voor onze hosting- en beheerdiensten onderstreept opnieuw de volwassenheid van dit bewezen model, waarbij we SAP als dienst aan klanten leveren", zegt Henk Klaasen, Manager Software & Solutions bij Ctac. "Door deze aanpak kan AVEBE zich volledig op zijn kerntaken richten, zonder zorgen over beschikbaarheid van SAP-functionaliteit."

/ / / / / / / / / /

Over AVEBE
AVEBE is een aardappelzetmeelbedrijf dat oplossingen op zetmeelbasis maakt en verkoopt voor voeding, papier, de bouw, textiel, kleefstoffen en veevoer. AVEBE is wereldwijd actief, heeft productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden, en heeft ongeveer 1.300 werknemers. Het is de ambitie van AVEBE haar klanten te ondersteunen om innovatieve producten te ontwikkelen, gebaseerd op aardappelzetmeel. De strategie van AVEBE is gebaseerd op kostprijsleiderschap en innovatie.

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo maart 2010 had Ctac 481 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.