UMC St Radboud


Radboud verzorgt internationale Summer School neurologie 13-07-2010

Van 9 tot 11 juli was in het UMC St Radboud de prestigieuze European Movement Disorder Summer School for Young Neurologists. Dit is een jaarlijks initiatief van de internationaal gerenommeerde Movement Disorder Society.

Topneurologen uit heel Europa komen dan bij elkaar om een intensieve driedaagse training te geven aan jonge assistent-neurologen uit diverse Europese landen. Ze leren de studenten hoe zij patiënten met complexe neurologische bewegingsstoornissen moeten onderzoeken, en de juiste diagnose stellen. Ook zijn er lezingen over deze thema's.

Kwaliteit en efficiëntie

De Summer School wordt elk jaar in een andere Europese stad gehouden. Voor Nijmegen was dit de eerste keer. De leiding hadden neurologen prof. dr. Bas Bloem, dr. Bart van de Warrenburg, dr. Rianne Esselink en dr. Bart Post. Allen gespecialiseerd in bewegingsstoornissen. Zij beschouwen de dagen als uitermate succesvol. De 48 studenten uit 24 Europese landen waren zeer enthousiast over de trainingen. De topneurologen die het onderwijs verzorgden, waren onder de indruk van de efficiënte organisatie en de kwaliteit van de neurologische zorg in het UMC St Radboud.

Prof. Bas Bloem: 'Het waren drie bijzonder intensieve, maar ook erg belonende dagen. Hiermee hebben wij het UMC St Radboud definitief op de kaart gezet als Europees topcentrum op het gebied van bewegingsstoornissen'.