Ingezonden persbericht


Eerste jaarlijkse stijging vacatureaanbod sinds 2 jaar Gezondheidszorg laat grootste stijging zien

Amsterdam, 13 juli 2010 - Voor het eerst sinds juni 2008 is het aantal vacatures op jaarbasis toegenomen, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De Index steeg in juni met 1 punt naar een niveau van 96 punten, een groei van 4 procent vergeleken met juni vorig jaar. De maandelijkse groei die in mei is ingezet, zet dus voorzichtig door. Het vacatureaanbod steeg in juni het sterkst in de gezondheidszorg.

"De eerste jaarlijkse toename van het online vacatureaanbod sinds twee jaar is een positief signaal voor de recruitmentindustrie", aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. Ondanks dat we voorzichtig moeten blijven wat betreft algemene groei, is de positieve trend in de door de recessie zwaar getroffen sectoren - zoals financiële dienstverlening, R&D en marketing, PR & media - goed nieuws voor werkzoekenden."

Toename vacatures relatief het grootst in financiële dienstverlening Met een relatieve groei van 10 procent liet de financiële dienstverlening in juni de snelste stijging van het vacatureaanbod zien (+5). Absoluut steeg de vraag naar werknemers binnen de gezondheidszorg het meest, de Index nam er met 8 punten toe. Van een redelijk grote toename is ook sprake binnen R&D (+6), de juridische sector (+5), de overheid (+4) en marketing, PR & media (+4). Op jaarbasis vertoonde laatstgenoemde sector de grootste toename: binnen marketing, PR en media steeg de Index met 40 procent.

Het vacatureaanbod daalde in juni het sterkst binnen de landbouw & visserij, de Index daalde er na vier maanden van groei met 7 punten. Ook de sectoren IT (-2), techniek (-2), onderwijs (-1) en HR (-1) daalden in juni licht.

Vacaturegroei in slechts vier provincies
Slechts in vier provincies groeide het vacatureaanbod in juni. In Zeeland nam de Index met 5 punten het meest toe. Ook in Noord-Holland, Friesland en Overijssel steeg de Index (+1). Relatief vertoonde Noord-Holland met 2 procent de sterkste groei. Op jaarbasis is er in Overijssel met 9 procent het sterkst gegroeid, gevolgd door Noord-Brabant en Limburg (beide 7 procent). De overige provincies laten een onveranderde Index of een lichte daling zien. De daling was het grootst in Groningen (-5).

Stijging vacatureaanbod in Europa
Ook in geheel Europa nam het vacatureaanbod in de aanloop naar de zomer met 2 punten licht toe. Vergeleken met juni vorig jaar is de Index met 12 procent gestegen. De groei was in juni het grootst in Duitsland (+5). Tot de stijgers behoren ook Italië (+2) en Groot-Brittannië (+1). In België (-7), Frankrijk (-5) en Zweden (-1) daalde het vacatureaanbod.

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op basis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures van representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief de websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research America Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weergegeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1,05 procent blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandelijkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groot-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/employment/index/17.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl ) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 1,75 miljoen bezoeken (april 2010).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online- recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: http://corporate.monster.com.

Wilt u geen Monsterboard.nl-persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.
Noot voor redacties

Contactinformatie (