Media alert

Geen beleid voor privéprints in Europees bedrijfsleven Poll van Lexmark wijst uit dat meerderheid van bedrijven personeel niet controleert op prints voor privégebruik

Naarden, 13 juli 2010 - Een grote meerderheid van de Europese bedrijven hanteert geen streng beleid met betrekking tot het afdrukken van prints voor privédoeleinden. Maar liefst 74 procent van de werkgevers controleert zijn personeel niet op het gebruik van de zakelijke printers onder werktijd. Een kwart van de werkgevers heeft wel degelijk een printbeleid, maar geeft aan dat hierover veel onduidelijkheid heerst onder het personeel.

Dit blijkt uit de uitkomsten van een Twitter poll van Lexmark, gehouden onder volgers uit Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Lexmark vroeg de deelnemers of hun werkgever hen controleert op het afdrukken van persoonlijke documenten onder werktijd.

Veel bedrijven kunnen niet achterhalen of de bedrijfsapparatuur gebruikt wordt voor persoonlijke doeleinden. Toch zijn hier verschillende oplossingen voor die te vergelijken zijn met de controle op privégebruik van e-mail, mobiele telefoons en internet tijdens werkuren.

Lexmark biedt verschillende oplossingen voor het beheer van printers en het verminderen van afdrukkosten. De producent ondersteunt bedrijven bij het implementeren van afdrukstrategieën en toegangsbeheer, zoals het gebruik van printpasjes door personeel.

Voor meer informatie: www.lexmark.nl, Lexmark Facebook-pagina , de LexmarkNews Twitter feed of het LexmarkNews YouTube-kanaal .