Socialistische Partij

Krant en manifestatie over MSD

13-07-2010 *
SP verspreidt huis aan huis krant in Oss over de ontslagen bij MSD en roept vakbond op om samen een manifestatie te organiseren.

De Socialistische Partij in Oss verspreidt nog deze week een huis aan huis krant in Oss over de ontslaggolf bij MSD. Met de krant wil de SP de Ossenaren informeren over de ramp die zich bij MSD dreigt te voltrekken en roept zij de Ossenaren op hun ongenoegen en protest te laten horen op een manifestatie die de partij samen met de vakbonden komende zaterdag (17 juli) wil organiseren. Daarvoor zijn al contacten gelegd met landelijke politici en de vakbonden worden opgeroepen hun landelijke kopstukken naar Oss te halen.

In de krant geeft de SP haar analyse van de medogenloze manier waarop een multinational alleen gedreven wordt door niet aflatende winsthonger en ieder gevoel voor menswaardig handelen is verloren. Ook komt er personeel van MSD aan het woord met hun verhaal van het menselijk leed dat door het bedrijf wordt aangericht.

Maandagmorgen heeft de SP bij de poorten van MSD opnieuw een flyer verspreid waarin de SP laat weten achter de medewerkers te staan. Hierin staat deze tekst:

ORGANON HOORT BIJ OSS

SP staat achter medewerkers MSD

Het nieuws van afgelopen donderdag is niet alleen bij het personeel maar in heel Oss ingeslagen als een bom. 2200 mensen verliezen in korte tijd hun baan. Een nog veel grotere groep verkeert in onzekerheid of zij bij die 2200 mensen zullen zitten. De verslagenheid bij het personeel en de inwoners van Oss is groot en begrijpelijk. Daarnaast merken wij dat er naast de verslagenheid ook veel kwaadheid is over dit besluit. Het personeel en een stad worden ondergeschikt gemaakt aan het streven naar nog meer winst. Een gezond bedrijf met een lange historie in Oss gaat naar de knoppen door een pennenstreek in Amerika.

De SP heeft plannen om komende zaterdag in Oss een manifestatie te organiseren. Dit om iedereen die betrokken is bij deze ramp, en dat is iedereen in Oss, de mogelijkheid te geven om zijn of haar ongenoegen en protest te laten horen. De SP heeft de vakbonden gevraagd om hierin samen op te trekken.

De SP gaat komende week huis aan huis een krant verspreiden onder de kop "Organon hoort bij Oss!". We willen ook een handtekeningenactie starten om iedereen in Oss de kans te geven zijn mening te laten horen. Wij hebben begrepen dat er op korte termijn bijeenkomsten komen van de vakbonden met het personeel. Wij willen u oproepen om die bijeenkomsten massaal te bezoeken.

Tot slot: Oss zou Oss niet zijn als wij ons als makke schapen naar de slachtbank zouden laten leiden. Samen, personeel van MSD, inwoners van Oss en overheden, moeten wij er alles aan doen om zoveel mogelijk werk in Oss te behouden.

Wilt u reageren of in actie komen?
Mail naar oss@sp.nl