Ingezonden persbericht


Wooncompagnie realiseert 15 sociale huurwoningen in Schermerhorn Bouwstart 'De Pinksterblom' na bouwvak

Medio 2011 is Schermerhorn een hagelnieuw complex met 15 appartementen rijker: 'De Pinksterblom'. Met dit project breidt woningcorporatie Wooncompagnie haar sociale huuraanbod uit, in dit geval met zeer betaalbare huisvesting voor starters, alleenstaanden en senioren. Op maandag 16 augustus, de eerste dag na de bouwvak, gaat de eerste paal de grond in.

De Pinksterblom zal verrijzen in hartje Schermerhorn, tegenover het nieuwe zorgcentrum aan het Hornplein. Momenteel wordt de grond op intensieve wijze bouwrijp gemaakt. Dat is nodig voor de speciale manier van heien die overlast voor omwonenden minimaliseert. Het heien start 16 augustus en neemt ongeveer vier dagen in beslag.

Lift en berging

Het ontwerp van het complex komt uit de koker van architect Cornelis de Jong uit Middenbeemster. Esthetische harmonie met de bestaande omgeving was hierbij het voornaamste uitgangspunt. Het drie woonlagen tellende gebouw is voorzien van een lift en elk appartement heeft een eigen fietsenberging.

Oplevering
In opdracht van Bouwcompagnie, de ontwikkeltak van Wooncompagnie, wordt de bouw uitgevoerd door Koning Bouw uit Volendam. Er wordt gestreefd naar oplevering in de zomer van 2011.

Inschrijven
Naar verwachting worden de appartementen via SVNK in het laatste kwartaal van 2010 aangeboden. Nadere berichtgeving hierover volgt komend najaar. Voor meer informatie kunnen geĂŻnteresseerden op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur terecht bij het Wooninformatiepunt van Wooncompagnie aan de Kraggeveenstraat 5 te Purmerend, of bellen met het 0900 - 20 22 373 (lokaal tarief).




Ingezonden persbericht