Ingezonden persbericht


Inschrijving 22e Proefschrift Wijnconcours gestart

Gaat u wél voor goud!? Duik dan nu de kelder in om uw mooiste, lekkerste, meest bijzondere wijnen te selecteren voor deelname aan het 22e Proefschrift Wijnconcours. Importeurs uit België en Nederland kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 30 juli tot 18.00 uur inschrijven. Na inschrijving kunt u de wijnen afleveren van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 6 augustus tussen 09.00 uur tot 17.00 uur.

De beoordeling
De wijnen worden in alle sessies blind geproefd per categorie, per prijsklasse, per soort en/of herkomstgebied. Belangrijke criteria zijn typiciteit en - doorslaggevend bij gelijke scores - een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Finalisten en prijsuitreiking
Alle deelnemers ontvangen per e-mail of de door hen ingezonden wijnen wel of niet tot de finale zijn doorgedrongen. JAARGIDS WIJN 2011 verschijnt in november in de winkel en staat geheel in het teken van de verkiezing. Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

Op 10 oktober zullen de finalisten worden uitgenodigd om hun finalewijnen te presenteren in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace Hotel, te Amsterdam. Dit evenement zal worden afgesloten met de bekendmaking van de Wijnen van het Jaar. Naast de JAARGIDS WIJN 2011 wordt hieraan ook veel aandacht besteed in diverse media.

Informatieaanvraag en spelregels
Indien u mee wilt doen aan deze competitie kunt u informatie opvragen via info@thewinesite.nl. U zult dan het deelnameformulier, het reglement en aanvullende informatie opgestuurd krijgen.

Wij maken u er graag op attent dat u de flessen etiketteert op onderstaande onderdelen: hoofdcategorie, prijscategorie, winkelprijs per fles, bedrijfsnaam en verkrijgbaarheid.

Er kunnen géén roséwijnen worden ingestuurd. Daarvoor is immers jaarlijks in het voorjaar een aparte competitie, waarvan u de resultaten van afgelopen jaar hier kunt vinden.