Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, juli 2010

De zomer in met nieuwe SUN-boeken

Deze maand zijn bij uitgeverij SUN architecture drie boeken verschenen: de derde editie van de serie Beyond met korte, fantastische (strip)verhalen over de toekomst van architectuur; de Engelse vertaling van een biografie van Gerrit Rietveld die verschijnt vanwege het Rietveldjaar waarin deze zomer allerlei activiteiten zullen plaatsvinden; en deel negen in de serie OverHolland voor iedereen die meer wil weten over de architectuur van de Hollandse stad.

Trends en rages in de architectuur
'Beyond no.3 - Trends & Fads' is alweer de derde editie van Beyond, een serie boeken met korte verhalen over hedendaagse en bovenal toekomstige architectuur. Nummer 3 gaat over trends en rages, want ook architectuur ontsnapt niet aan de korte-termijn grillen van markt en de lange-termijn tendensen in de samenleving. Aan 'Beyond no.3' werkten mee: Ole Bouman, Martha Cooley, Mockitecture, MOOV & DASS, Oren Safdie, Georg Simmel, Giovanna Borasi, Valéry Didelon, Krunoslav Ivanišin, Kieran Long, Marcosandmarjan, Ines Weizman, Jimenez Lai en Vanessa Liaw.

Beyond no.3 - Trends and Fads
Pedro Gadanho (red.)
ISBN 9789085068778 | Engelstalig | Paperback | 128 pagina's ¤ 24,50
uitgave van SUN
>> Meer informatie

Rietvelds levenshouding
Vanwege het Rietveldjaar 2010 heeft SUN de Engelse vertaling van het in 1994 verschenen boek 'Gerrit Thomas Rietveld - Leven Denken Werken' gepubliceerd. Deze biografie van een van Nederlands beroemdste architecten, Gerrit Rietveld (1888-1964), geeft inzicht in zijn leven, denken en zijn werk. Een belangrijk deel is gewijd aan een analyse van wat Rietveld 'levenshouding' noemde, de antropologisch-filosofische achtergrond van zijn werk.

Gerrit Thomas Rietveld - Life Thought Works
Bertus Mulder
ISBN 9789085069720 | Engelstalig | Paperback | 160 pagina's ¤ 24,50
uitgave van SUN
>> Meer informatie

De ontwikkeling van de Randstad
In 'OverHolland 9' wordt de relatie tussen de architectonische interventies en de stedenbouwkundige ontwikkeling van de huidige Randstad bestudeerd. Het onderwerp wordt van verschillende kanten benaderd, waaronder ontwerp, historie en architectuurtheorie. De serie OverHolland is een uitgave van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. In OverHolland worden studies naar de architectuur van de Hollandse stad bijeengebracht.

OverHolland 9
Henk Engel (red.)
ISBN 9789085067368 | Nederlands/Engelstalig | Paperback | 128 pagina's ¤ 15,00
uitgave van SUN
>> Meer informatie