Ingezonden persbericht


Jeffrey Herlings is the man van Zwarte Cross 2010!

Komend weekend Zwarte Cross. Topsport wezenlijk onderdeel van succesformule.

De 15 jarige Motorcrosser Jeffrey Herlings staat 4e in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. Herlings is een van de jongste fullprofs ooit kansmakend om wereldkampioen te worden. Herlings won op 14 jarige leeftijd vorig jaar de Gouden Helm in de Superklasse van de Zwarte Cross door alle drie de manches te winnen. Jeffrey vond de Zwarte Cross zo mooi dat hij teambaas Stephan Evers toestemming vroeg om dit jaar weer bij de Zwarte Cross te mogen strijden om de befaamde Gouden Helm en die kreeg hij. Met zijn bekende startnummer 84 zal hij in de arena aan de start komen. De Zwarte Cross is trots op dit Nederlandse supertalent en trots op deelname op in Lichtenvoorde. Zijn de overige deelnemers sado masochisten die van te voren al weten dat ze klappen krijgen? Nee, een echte sportman gaat altijd voor de winst. De Nederlandse top komt naar de Schans, aangevuld met deelnemers uit Denemarken, Griekenland, Duitsland, Groot Brittannië, USA en België. Van met name de Amerikaan Dennis Stapleton kan Herlings geduchte tegenstand verwachten. Stapleton: 'Laat Herlings de pens maar vast natmaken'. De Superklasse wordt verreden over drie manches op zaterdag en zondag a.s. De tijdtrainingen voor de startopstellingen zijn vrijdag 16 juli.

Uniek
Wat de Zwarte Cross uniek maakt is de combinatie van sport met muziek, stunts en humor. Er is een heel festival rondom de wedstrijden dat wereldwijd uniek is. 21 verschillende podia, een camping met speciale restaurants, 24-uurscafé, kapsalon, hotel, etc. Ook op de baan lijkt de Zwarte Cross niet op andere sportevenementen; Serieuze sport wordt afgewisseld met totaal bizarre klassen, zoals combines, specials, zwaargewichten, brommers, strijdwagens, wegmotoren en een speciale religieklasse. Hier gaat het niet om wie het eerst finisht, maar wie het beste het publiek kan vermaken. Uniek is ook dat alle deelnemers door de Gerard Kemkers helden - tissuesplitsing moeten, ook de ssuperklasse en dat de baan door de feesttent gaat. Hier komen live muziek, de Achterhoekse presentatoren en de crossers bij elkaar; een Zwarte Cross avant la lettre. De deelnemers mogen zelfs kiezen om over het podium heen te rijden!

Sport
De Calimeroklasse is nieuw op de Zwarte Cross. Deelnemers tussen de 4 en 8 jaar. Voor zowel de Calimeroklasse als de Brommerklasse is rijden voor tienduizenden enthousiaste bezoekers een prachtige opstap naar serieuze sport. Op de Zwarte Cross zijn meer bezoekers en media dan alle ONK wedstrijden van een heel jaar opgeteld. En bij de Zwarte Cross kan iedereen meedoen die zich inschrijft, ook heb je maar een scooter van 40 euro. De inschrijving zit in februari wel binnen tien minuten helemaal vol, maar iedereen krijgt een gelijke kans. De Oldtimerklasse zouden we ook sport kunnen noemen. Het gaat aanzienlijk minder hard dan de superklasse, maar de look en de sound van de oude viertakten zijn voor veel liefhebbers een kippenvelmomentje. Wat ook topsport is zijn de stuntmannen in de Monster Stuntarena. FMX met de huidige wereldkampioen Remi Bizouard, BMX met dubbele backflips. Primeurs voor Nederland zijn een backflip met een minibike, quad en sneeuwscooter op de Zwarte Cross.

Topsport op de Zwarte Cross
Topsport wordt niet alleen op de baan bedreven voor het oog van de duizenden toeschouwers, maar i.v.m. het noodweer van gisteren wordt er op dit moment ook met man en macht keihard gewerkt op het festivalterrein om alles weer op orde te brengen. De Zwarte Cross gaat gewoon door en de organisatie en haar medewerkers weten zeker dat deze editie ook weer een geweldig feest gaat worden!

Dagkaarten: ¤25,- (tot 1 juli ¤20,-) br> Kinderen onder 1.40 m: Gratis op zaterdag en zondag! 3 dagenkaarten: ¤50,- (tot 1 juli ¤4'¬40,-) Camping: Uitverkocht! Hotel Zeezicht: Uitverkocht! Kaarten zijn te bestellen via www.zwartecross.nl (zonder servicekosten) en verkrijgbaar bij alle vestigingen van Free Record Shop (+ ¤3,25 serviccekosten), Van Leest (+ ¤3,25 servicekosten) en Primera (+ ¤2,50 servicekosten).

Accreditaties
Voor aanvraag van een persaccreditatie kunt u een mail sturen naar: promo@zwartecross.nl

Zwarte Cross Festival 2010; 16, 17 en 18 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl
Einde Persbericht

Noot voor redacties