Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Turkije onderdeel van grootste glasvezelnetwerk in Europa Interoute levert hoge capaciteitconnectiviteit aan Istanbul

Schiphol-Rijk, 13 juli 2010 - Interoute, eigenaar en exploitant van Europa's grootste full-service nextgeneration netwerk, kondigt aan dat het zijn Europese glasvezelnetwerk naar Istanbul heeft uitgebreid. Hiermee verbindt het bedrijf het dynamische zakencentrum van Turkije met dat van de Europese Unie (EU).

Door zijn unieke ligging tussen Europa, het Midden-Oosten en Azië, is Turkije een wereldwijd strategische hub voor multinationals. In 2009 trok het land meer dan $ 11 miljard aan directe buitenlandse investeringen (DBI) van multinationals, ondanks de wereldwijde recessie. Vorig jaar was 54,7 procent van de ondernemingen die actief zijn in Turkije afkomstig uit de EU.

Ondanks het grote aantal Europese bedrijven dat actief is in Turkije, is slechts een klein aantal netwerkaanbieders de grens van de EU overgestoken. Hierdoor zijn de opties voor carriers en bedrijven nog altijd zeer beperkt. Interoute brengt hierin nu verandering. Het bedrijf is met zijn glasvezeluitbreiding van 413 km naar Turkije de enige Europese exploitant die rechtstreeks connectiviteit met hoge capaciteit biedt vanuit 26 Europese landen aan het zakencentrum van Turkije.

Al het verkeer via de Point of Presence (PoP) in Istanbul zal worden gecontroleerd door het Network Operations Center (NOC) van Interoute in Praag. Bedrijven kunnen profiteren van geavanceerde managed services waaronder connectiviteit, VPN-diensten, managed hosting, Unified Communications en VoIP-oplossingen.

Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux bij Interoute: 'Turkije is bekend om zijn erfgoed en geschiedenis en in 2010 is Istanbul Culturele Hoofdstad van Europa. Maar even indrukwekkend is de ontwikkeling die Istanbul doormaakt naar een belangrijke business- en media-hub voor het nationale en internationale bedrijfsleven. Steeds meer Europese bedrijven kijken naar Turkije voor nieuwe zakelijke kansen. Vandaar dat de vraag voor het type hoge capaciteit en veerkrachtige data connectiviteit, waar Interoute in is gespecialiseerd, groeit.'

Interoute breidde zijn netwerk de laatste jaren gestaag uit naar opkomende markten in het Oosten en Zuid-Oosten. Hiermee tracht het bedrijf voortdurend te voldoen aan de vraag van het bedrijfsleven naar glasvezel in Europa en daarbuiten. Het Europese netwerk van Interoute bestrijkt nu 98 steden in 28 landen. Het netwerk van Interoute heeft de hoogste capaciteit van alle Europese netwerken en is ontworpen om video, multimedia internetverkeer en bandbreedte-intensieve digitale toepassingen te dragen.

Over Interoute
Interoute is de eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data en omvat meer dan 55.000 kilometer glasvezel, 8 datacentra en 32 co-locaties en nog eens 150 partner datacentra door heel Europa. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient internationale klanten in verschillende sectoren variërend van de detailhandel tot de ruimtevaartindustrie en van de financiële sector tot de farmaceutische industrie, naast alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale bandbreedte en transitdiensten, het bieden van corporate connectiviteit en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa, in Noord-Amerika en Dubai en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Met het leveren van service en ondersteuning in 15 Europese talen is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Het netwerk is toekomstvast door de grootste capaciteit leidingen en glasvezel van Europa en is toonaangevend in het leveren van innovatieve netwerktechnologieën, 'from the ground to the Cloud'. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl