Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 13 juli 2010

In de collegevergadering van 13 juli j.l. zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Afronding accommodatiebeleid buitensport
Eerst in overleg met verenigingen gaan. Na ondertekening van de nieuwe gebruiksovereenkomsten wordt een persbericht opgesteld. Ondertekening van de nieuwe overeenkomsten inzetten als persmoment.

Heroverweging contract Sociale Verzekeringsbank (SVB) inzake ondersteuning budgethouders PGB
De gemeente sluit voor het jaar 2011 een overeenkomst af met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hierdoor is ondersteuning geregeld voor budgethouders die een PGB Hulp bij het Huishouden van de gemeente ontvangen. Deze ondersteuning bestaat o.a. uit collectieve verzekeringen, loonbetaling bij ziekte en arbodienstverlening.

Wederkerige dienstverlenings-overeenkomst t.b.v. de uitvoering van de WABO tussen gemeente Boekel en provincie Noord-Brabant Het college heeft een wederkerige Dienstverleningsovereenkomst (DVO) tussen de Provincie Noord Brabant en Boekel ondertekend. De DVO is bedoeld voor de uitvoering van de WABO. Dit staat voor de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Deze wet zorgt ervoor dat een inwoner voortaan nog maar één vergunning hoeft aan te vragen bij bijvoorbeeld een verbouwing. Nu kan het voorkomen dat iemand in zoân situatie wel drie verschillende vergunningen moet aanvragen. Met de DVO zetten de Provincie en gemeenten hun expertise op dit gebied voor elkaar in.