Politie Hollands Midden

Noordwijkerhout - Twee gewonde kinderen door kampvuur

Noordwijkerhout, 13-07-2010 o Op een natuurcamping aan het Westeinde in Noordwijkerhout zijn dinsdagavond 13 juli, rond 19.20 uur, twee jongetjes van 5 en 6 jaar uit Leiden gewond geraakt.

Zij waren in de buurt van het kampvuur op het moment dat er brandbare gel op werd gegooid om het vuur aan te wakkeren. De vlam sloeg echter in de fles die vervolgens ontplofte. Door de ontploffing ontstond een zee aan vuurspetters die op de kinderen terecht kwam. Het jongetje van 5 jaar is dusdanig door het vuur gewond geraakt, dat hij naar het ziekenhuis in Beverwijk is gebracht. Het andere jongetje is naar het LUMC gebracht. Een traumahelikopter heeft in de lucht gehangen om bijstand te verlenen, maar is uiteindelijk niet geland.

Veel campinggasten, waaronder een groot aantal kinderen waren getuigen van het incident. De politie heeft de eerste opvang gedaan, daarna is de hulp van Slachtofferhulp ingeschakeld.

De technische recherche heeft op de plaats van het incident onderzoek gedaan. De recherche zet het onderzoek naar het incident voort.

Wees voorzichtig met vuur In de zomer zien we vaker ernstige incidenten tijdens barbecues en kampvuren. Wees voorzichtig met vuur. Vuur is verraderlijk snel, het kan binnen enkele seconden oplaaien. Wees met name voorzichtig met het gebruik van brandversnellende middelen zoals spiritus en brandgel.