Nanny McPhee: musical met muziek Robbie Williams toert door Nederland


ARNHEM, 20100713 -- Nanny McPhee is een musical die gebaseerd is op de boeken over Nurse Matilda, en is geschreven door Renate Smoorenburg die eerder ook de musicals Oz, een nieuw avontuur!, Musical Madness, The Grinch, Popular de Musical en `t dak eraf! schreef. Emma Thomson heeft in 2005 en in 2009 twee films geregisseerd gebaseerd op deze boeken.

De Musical

Nanny McPhee wordt wel eens vergeleken met Mary Poppins. Wat beide musicals gemeen hebben is het algemene thema: de magische kinderjuffrouw die in het begin van de voorstelling komt en voor het einde van de musical weer vertrekt, als haar werk gedaan is. Daarmee houd de vergelijking ook meteen op.

De kinderen uit Nanny McPhee zijn brutaal, ondeugend en halen aan het eind van de musical bijna net zo veel streken uit als aan het begin van de musical.

Omdat de kinderen elk een typetje neerzetten herkent het kinderpubliek zich vast en zeker in één van de personages. De musical zit vol actie, met kleurrijke kostuums en sprookjesachtige decors.

Sterke zangkwaliteiten

De tweeëntwintig koppige cast staat garant voor een unieke theaterbelevenis voor het hele gezin!'

Naast het spelplezier dat er van alle kanten afstraalt, vallen verder de sterke zangkwaliteiten van vrijwel alle spelers op. De muziek uit de musical is van popartiest Robbie Williams. Op zijn bekendste nummers zijn nieuwe teksten geschreven met titels als "Lotte Soep", "Zondagse kleren", "Ruzie", " Stief-moeders zijn monsters", enz. Alle liedjes zijn makkelijk mee te zingen en blijven direct in je hoofd hangen, en met een flinke dosis humor wordt `Nanny McPhee De Musical' de familievoorstelling die je gezien moet hebben!


Het verhaal in het kort:

Nanny McPhee, is een magische kinderjuffrouw en wordt ingehuurd om toezicht te houden op de kinderen van meneer de Bruin. Meneer de Bruin is weduwnaar en hij en zijn overleden vrouw waren gek op kinderen. Helaas kon mevrouw de Bruin geen kinderen krijgen en besloot het echtpaar `moeilijke opvoedbare' kinderen een thuis te geven. Om de kinderen te kunnen onderhouden ontvangen ze van rijke tante Margaretha een toelage. Tot ieders verdriet komt mevrouw de Bruin te overlijden en laat meneer de Bruin achter met 9 kinderen. Als alleenstaande vader huurt meneer de Bruin keer op keer een nanny in om voor zijn kinderen te zorgen maar de kinderen hebben het niet zo op kinderjuffrouwen en doen er dan ook alles aan ze snel weer de deur uit te werken.Wanneer meneer de Bruin het niet meer ziet zitten krijgt hij een overheidsoppas toegewezen; Nanny McPhee. Nanny McPhee is niet zomaar een nanny, ze gebruikt magie om de kinderen het nodige bij te brengen. Nanny McPhee lijkt in het begin meer op een heks dan op een oppas maar verandert naarmate de kinderen 'liever' worden in een lieve en mooie kinderjuf.

Tante Margaretha ziet de kinderen opgroeien tot jonge criminelen en eist dat meneer de Bruin zo snel mogelijk hertrouwt anders stopt zij de toelage. Hij ziet in Georgette van Berg en Henegouwe, een op geld beluste weduwe, een potentieel echtgenoot en ziet niet dat Evelien de keukenmeid verlieft op hem is. Georgette neemt samen met haar drie dochters het huis over. De kinderen doen er alles aan het voorgenomen huwelijk te saboteren.


Nanny McPhee is vanaf 2011 te zien in de theaters.

www.nannymcpheemusical.nl
www.sgme.nl





Ingezonden persbericht