Workshop Debiteurenbeleid, risico's beheersen


Brandpreventie i.p.v. brand blussen

GROESBEEK, 20100713 -- We kennen als ondernemers allemaal wel de krantenkoppen en berichten die melden dat de betalingsmoraal achteruit loopt, het aantal faillissementen naar recordhoogtes is gestegen en dat steeds meer particulieren met een problematische financiële situatie te maken hebben. Credit2Cash organiseert workshops van een middag waarin wordt uitgelegd hoe je een risico beheersend debiteurenbeleid inricht, waarin de commerciële belangen en financiële risico's in balans zijn.

Maar wat moet je daar als ondernemer nu mee? Je moet immers verder, je wilt ondanks deze berichten groeien of in elk geval de omzet stabiel houden om `in business' te blijven. De druk naar je klanten opvoeren met het risico dat ze weglopen? Dat zal ook niet de oplossing zijn maar met de kop in het zand steken en niets doen loop je onnodig grote risico's.

Een voor iedereen passende oplossing is er niet. `Ondernemen is risico lopen' is een bekende kreet, maar het hoeft natuurlijk niet met een blinddoek om. Het is van groot belang de risico's te beheersen als uitsluiten niet kan. De kunst is een beleid op te zetten waarin je debiteurenrisico's vooraf inschat en een daarop afgestemd effectief en efficiënt pad bewandelt dat de schade minimaliseert. Vergelijk het met het verschil tussen 'brand blussen' en `brandpreventie met een calamiteitenplan'.

Credit2Cash organiseert workshops van een middag waarin wordt uitgelegd hoe je een risico beheersend debiteurenbeleid inricht, waarin de commerciële belangen en financiële risico's in balans zijn. Deze workshop wordt in de regio Arnhem-Nijmegen op 20 augustus in Elst gegeven op de locatie `Droom', een vergadercentrum waarin mensen met én zonder beperking in harmonie samen werken.
Voor meer informatie zie www.credit2cash.nl





Ingezonden persbericht