Ingezonden persbericht


VERSCHEURDE TICKETS EN EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN

Bestemming Onbekend, vanaf 13 juli 2010 elke dinsdag om 20.30 uur op Nederland 3

In het nieuwe EO-programma Bestemming Onbekend overvalt presentator Klaas van Kruistum nietsvermoedende vakantiegangers op Schiphol. Hij vraagt jongeren om hun tickets naar een heerlijke zon- en feestvakantie te verscheuren en in te wisselen voor tickets naar een onbekende bestemming. Het enige wat ze weten, is dat het een reis wordt om nooit te vergeten. Durven ze de uitdaging aan?

De jonge vakantiegangers worden in Bestemming Onbekend een week lang geconfronteerd met een totaal andere wereld dan die van henzelf. Jongeren die zich voornamelijk bezighouden met feesten, shoppen en vrienden worden aan het werk gezet om iets te betekenen voor iemand die duizenden kilometers verderop onder de meest erbarmelijke omstandigheden (over)leeft. Wie zegt uiteindelijk 'ja' en gaat vol verwachting het avontuur aan? Waar reizen de jongeren naartoe en wat gaan ze er doen? Wordt het daadwerkelijk een reis om nooit te vergeten of krijgen ze spijt als haren op hun hoofd?

Niek en Tom, twee stoere vrienden van 25, weten het zeker. De bestemming waar zij naartoe gaan, is helemaal te gek. En de droom van elke man: carnaval, mooie vrouwen en heerlijk even geen zorgen aan je kop! Lekker genieten van het tropische weer... Helaas voor hen blijkt carnaval niet te zijn inbegrepen. Hun vakantie liep even anders. "Waar zijn we aan begonnen?" is de vraag die Niek zich bijna dagelijks stelt. Tom: "Wat een hel." De jongeren uit Bestemming Onbekend worden overweldigd, raken gefrustreerd, zien het niet meer zitten, gaan er helemaal voor of barsten in tranen uit. Verschillende reacties met één gemene deler... Hun kijk op de wereld is na deze reis definitief veranderd.


Noot voor redacties
Exclusieve online perstrailer: url: http://www.eo.nl/bestemmingonbekend

(Elke woensdag om 19.00 uur herhaling op Nederland 3 met uitzondering van 14 juli 2010.)


---

Noot voor redactie,