De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

ANVIL
+ vertoning documentaire `Anvil! The Story of Anvil' Melkweg, Oude Zaal · dinsdag 13 juli 2010 · 20:00 uur · 20,00 + lidm.
· · · Op dinsdag 13 juli treedt de Canadese heavy metalband Anvil op in de Amsterdamse Melkweg. Na dertig jaar is Anvil toch nog wereldwijd doorgebroken dankzij de populaire documentaire 'Anvil! The Story of Anvil' (2009), die voorafgaand aan het concert wordt vertoond. Nu viert de band alsnog haar zegetocht met een exclusieve clubshow in Nederland. Niet heel lang geleden stond Anvil nog aan de rand van de afgrond. Het viertal was dé inspiratiebron van Slayer en Metallica, maar wist het zelf veel minder ver te schoppen. Toen Aerosmith-manager David Krebs zich in 1983 over hen ontfermde, leek de band klaar voor de grote doorbraak. Zover kwam het echter niet. Om onduidelijke redenen verloor Krebs zijn interesse in de mannen en het ging bergafwaarts.
Begin 2009 verscheen echter de hilarische en ontroerende documentaire "Anvil! The Story of Anvil" , die onverwacht een doorslaand succes werd. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar de band ruim 30 jaar voor had geknokt. De Canadezen traden in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena's en ook Europa kan niet overgeslagen worden. De Melkweg ontvangt de heavy metalband graag: beter laat dan nooit


Noot voor redacties



De Melkweg