Landschap Noord-Holland


Heiloo, 1 juli 2010

Vakantietip: een avonturenmiddag in natuurgebied Ilperveld Er op uit met het hele gezin!

Nu de vakantie is aangebroken is er tijd om op avontuur te gaan in de natuur. Op dinsdag 13 juli is er van 13.30 - 15.30 uur in het Ilperveld van alles te doen. Schat graven, thee maken van kruiden die je zelf kunt vinden en nog veel meer. Kom met het hele gezin en beleef een onvergetelijke middag!

In het Ilperveld woonde vroeger Douwe Paters met z'n gezin. Ze hadden af en toe flink ruzie en het servies vloog dan in het rond. We gaan vanmiddag graven om naar de scherven te zoeken. We gaan ook aan de slag bij het Langhuis, een woning zoals er vroeger meer stonden in dit gebied. Het is nog niet af en met klei en wilgen uit het Ilperveld kun je een handje helpen. Daar krijg je dorst van! Om in de sfeer te blijven maken we onze eigen thee. Hier groeit heerlijk ruikende watermunt, ideaal om er een drankje van te maken. Er staan trouwens meer planten met lekkere smaakjes! Als je nog energie over hebt, liggen er een paar andere leuke klusjes te wachten. Deze activiteit vindt ook plaats op dinsdag 20 en 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus steeds van 13.30 - 15.30 uur.

Zin om mee te doen? Om zeker te zijn van deelname is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Voor de bouw van het Langhuis wordt ook riet uit het Ilperveld gebruikt. Foto:Mike Rouweler


Noot voor redacties