Ingezonden persbericht


Meer dan 500 kinderen van 4 - 12 jaar gaan sporten op het evenemententerrein in het Cultuurpark Westergasfabriek



'Meebewegen met IJsterk'

Dinsdag 13 juli

Start: 10.30 uur

Locatie: evenemententerrein Cultuurpark Westergasfabriek

Organisatie: IJsterk kinderopvang i.s.m. Funtrax Sportbedrijf

----------
Om 10.30 zal algemeen manager IJsterk kinderopvang Jan Schmitz op het hoofdpodium, in voetbaltenue, samen met 500 kinderen van 25 buitenschoolse opvanggroepen, de sportdag 'Meebewegen met IJsterk' openen. De opening wordt spectaculair, met een massale warming-up, waaraan ook de meer dan 50 pedagogische medewerkers van IJsterk zullen deelnemen. Het zal in het Centrum en stadsdeel West van Amsterdam een drukte van belang zijn als de kinderen en de begeleiding massaal met bus en tram op pad gaan naar het evenemententerrein.

----------

Na de warming up zullen de 500 kinderen zich onder toezicht van onze medewerkers verspreiden over de sport- & spelattracties van Funtrax. Funtrax is een professioneel sportbedrijf en zal er voor zorgen dat de kinderen en de medewerkers een geweldige dag gaan beleven rondom het thema meebewegen. Bewegen is namelijk goed voor kinderen. Niet alleen om zich gezond lichamelijk te kunnen ontwikkelen, maar ook om hun energie kwijt te kunnen. Dat kunnen de kinderen van IJsterk Kinderopvang deze dag volop, met attracties als Eurobungy, Drakensurvival, de Pannaworkout, Balanzo en op het Funstuifveld.

Er is ook een podium met muziek en dans.

Omdat er in de grote stad onvoldoende gelegenheid voor sport en spel in de buitenlucht is, doet IJsterk Kinderopvang veel aan beweging en het ontwikkelen van sport- en spelactiviteiten. Met deze bijzondere dag benadrukt IJsterk, dat het stimuleren van kinderen om te bewegen belangrijk is.

De kinderen dragen allemaal IJsterk T-shirts in vrolijke kleuren en krijgen een polsbandje met gegevens van hun buitenschoolse opvanggroep. Vanzelfsprekend is de professionele en voor de kinderen vertrouwde groepsleiding aanwezig om alles in goede en veilige banen te leiden en er zijn ook EHBO posten.

Contactpersonen: