Gemeente Bellingwedde

Informatieavond Stg. Vrolijkheid AZC Bellingwolde

Op dinsdag 13 juli a.s. houdt de stichting Vrolijkheid AZC Bellingwolde een informatieveavond over de op te richten steungroep Bellingwolde. Deze steungroep zal meedenken hoe activiteiten voor inwoners van het AZC kunnen worden verbeterd en uitgebreid. Iedereen is van harte welkom om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het AZC Bellingwolde, Hoofdweg 261.

Ruim 300 mensen, bewoners van het AZC Bellingwolde maken tijdelijk deel uit van de gemeente Bellingwedde. Kinderen, jong volwassenen, ouderen, gezinnen, alleenstaanden. Elk met een eigen roerige geschiedenis en allemaal in een onzekere tijd van hun leven. Vooral voor de kinderen en jongeren, maar ook voor de andere bewoners van het centrum, organiseert stichting De Vrolijkheid allerlei positieve activiteiten, omdat het belangrijk is dat zij in deze kwetsbare fase van hun leven hun veerkracht en hoop niet verliezen.

Om deze activiteiten te ondersteunen wordt de Steungroep Bellingwolde opgericht. Het gaat om ondersteuning van praktische aard zoals bijvoorbeeld het opzetten van een fietsenwerk-plaatshulp bij allerlei zomer- , kinder- en jongeren activiteiten, het geven van Nederlandse les. De stichting Vrolijkheid vraagt mensen ook met hen mee te denken hoe zij de verbinding kunnen maken en onderhouden tussen de vaste inwoners van Bellingwolde en de tijdelijke van het AZC. De steungroep zal eens in de 2 maanden bij elkaar komen.

De Vrolijkheid

Inmiddels al meer dan een kwart van de 8000 kinderen in asielzoekerscentra in Nederland kan af en toe hun situatie even vergeten en de ervaringen verwerken dankzij de musici, theatermakers, beeldend kunstenaars en de inzet van honderden vrijwilligers van Stichting De Vrolijkheid. De Vrolijkheid heeft een klein, flexibel en professioneel kantoor, dat de lokale medewerkers ondersteunt. Het bestuur bestaat uit mensen met kennis, ervaring en deskundigheid op het terrein van management, ideële organisaties, vluchtelingen en asielzoekers. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website: www.vrolijkheid.nl.