Ingezonden persbericht


()

Hilversum, 08-07-2010

CASH OP ZOLDER: SIPKE JAN BOUSEMA SPEURT NAAR VERBORGEN SCHATTEN

Eenmaal andermaal... Verkocht!

De BBC-hit 'Cash in the Attic' steekt deze zomer de Noordzee over. In het fonkelnieuwe AVRO-programma Cash op Zolder speurt Sipke Jan Bousema samen met een taxateur naar verborgen schatten. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat de eigenaar een diepgekoesterde wens kan vervullen.

Een bijzondere naaidoos met Chippendale pootjes, een oude vaas die al jaren staat te verstoffen. Welke vergeten schatten heeft de alleenstaande moeder Chantal in aflevering één op zolder liggen? Vanwege financiële omstandigheden is het gezin al zeven jaar niet meer op vakantie geweest. Samen hebben zij een lang gekoesterde wens om er even tussenuit te gaan naar Disneyland Resort Parijs.

Terwijl Sipke Jan de familie beter leert kennen, snuffelt taxateur Poekelien Lingbeek door het huis op zoek naar waardevolle spullen die onder de veilinghamer kunnen. Ze vindt een bijzonder erfstuk van Chantals moeder, een collectie van gouden munten, maar om Mickey Mouse te ontmoeten is echt meer nodig. Heeft Chantal nog meer cash op zolder liggen? En leveren de spullen van Chantal minimaal 1000 euro op om de kinderen voor het eerst sinds vele jaren een echte vakantie te geven. De veiling staat garant voor een spannend slot van de uitzending.

Chantal besloot om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers de geïnteresseerd zijn, kunnen daarop bieden via de internetveiling op cashopzolder.avro.nl.

Cash op Zolder: 13 juli, acht weken lang op Nederland 2 om 20.55 uur.


---