Gemeente Westervoort

Westervoort start met Project `Overhoekjes'

De gemeente Westervoort start met een pilot Broeklanden in juli 2010 in het kader van de beleidslijn voor `Overhoekjes'. Op dinsdag 13 juli 2010 is er een informatieavond over overhoekjes in Broeklanden.

Overhoekjes zijn stukjes gemeentegrond die door huiseigenaren, huurders of bedrijven worden gebruikt. Aanleiding voor het project is de hoeveelheid overhoekjes in Westervoort. De gemeente gaat per stukje grond beoordelen of het verkocht, verhuurd, of teruggenomen kan worden. Bureau Gbaand zorgt samen met de gemeente voor de uitvoering van het project.

Wat houdt het project in?
De gemeente gaat per stukje grond beoordelen of het verkocht, verhuurd, of teruggenomen kan worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een beleidslijn vastgesteld. Verkoop, verhuur, of terugname gaat uiteraard in overleg met de gebruiker van de grond. Het gebruik wordt vastgelegd in een overeenkomst. Dit is om duidelijkheid te verschaffen over de rechten en plichten die over en weer gelden. In het verleden is door de gemeente op verschillende manieren omgegaan met overhoekjes. In sommige gevallen zijn geen overeenkomsten opgesteld. Het kan dus nodig zijn om (nieuwe) afspraken vast te leggen. De gemeente wil nu een duidelijk en voor iedereen gelijk beleid voeren, zodat in de toekomst geen sprake meer is van onduidelijke situaties.

Informatiebijeenkomst op 13 juli 2010
Op dinsdag 13 juli 2010 is er een informatiebijeenkomst over overhoekjes in Broeklanden. Betrokkenen zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst, die wordt gehouden in het gemeentehuis (Dorpsplein 1), om 19.30 uur.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl